• Eef Goes: 'Je doet het voor de glimlach. Die is zoveel waard.'

    Eef Goes

Laatste kans Zonnebloem Bunnik

BUNNIK Eef Goes, sinds drie jaar penningmeester van Zonnebloem Odijk, doet nog een laatste poging om Zonnebloem Bunnik weer op poten te zetten. Het is de laatste kans om het geld dat er nog op de rekening staat, te gebruiken voor het eigen dorp. Na 1 januari gaat dat geld naar de grote pot van de regionale Zonnebloem.

Agnes Corbeij

De afdeling Zonnebloem in Bunnik bestaat al zo'n jaar of vijf niet meer. Er was een gebrek aan vrijwilligers en onenigheid onderling. Sindsdien zijn er pogingen geweest om de afdeling nieuw leven in te blazen, waar ook de regio zich mee bemoeid heeft. Tot op heden is dit op niets uitgelopen.

Toch denkt Eef dat het moet kunnen. "Ik ben nu drie jaar actief voor de Zonnebloem en het is zo'n leuke club. Met vrij weinig inzet kun je zoveel betekenen voor mensen met een lichamelijke beperking en ouderen. De glimlach op hun gezicht tijdens koffieochtenden en busreizen, is onbetaalbaar."

Eef woonde jaren in Bunnik. "Vanuit mijn Bunnikse hart wil ik nog een keer een poging wagen mensen bij elkaar te krijgen om de afdeling opnieuw te laten ontstaan." Dus plaatste Eef voor de zomer een oproepje in deze krant en sprak hij mensen aan op de Bunnik Fair over dit onderwerp. "Best veel mensen waren enthousiast."

Eef hoopt dat hij zo'n tien mensen bij elkaar krijgt, die verder gaan bouwen. Voor hen wil hij eind oktober een vrijblijvende bijeenkomst organiseren. "Je hebt drie bestuursleden nodig en vrijwilligers voor activiteiten en bezoekwerk. Het begin is heel simpel, met een koffieochtend voor leden. Vanuit daar kun je makkelijk opbouwen."

De Zonnebloem bestaat uit twee poten. De ene is het bezoekwerk, waarbij vrijwilligers op huisbezoek gaan bij mensen die ziek zijn of graag af en toe een bezoekje krijgen. De andere poot organiseert activiteiten, van koffieochtend tot uitje naar de dierentuin, van nieuwjaarsreceptie tot ballonvaart.

Iedereen die denkt dat hij of zij op welke manier dan ook een bijdrage kan en wil leveren voor Zonnebloem Bunnik, wordt van harte uitgenodigd voor 1 november contact op te nemen met Eef Goes: 030-6561162 of bunnik@zonnebloemrh.nl .