• Museum Oud Amelisweerd

Kunstuitleen Utrecht nog niet definitief naar MOA

UTRECHT BUNNIK Dat de Kunstuitleen Utrecht naar Bunnik verhuist en haar intrek neemt in Landhuis Oud Amelisweerd, is nog niet helemaal in kannen en kruiken. Martine Angelier zegt namens de Kunstuitleen: ,,Het klopt dat wij geselecteerd zijn als tijdelijke huurder van Landgoed Oud Amelisweerd. Er vinden momenteel gesprekken plaats om te bepalen of we ons daar definitief gaan vestigen het komende jaar. “

Kuun Jenniskens

De gemeente Utrecht, die het landhuis in eigendom heeft, koos na een selectieprocedure voor de Kunstuitleen. Zij deed dit op advies van een selectiecommissie. Het landhuis zal met de komst van de Kunstuitleen gratis toegankelijk zijn voor bezoekers. Het gaat om een contract voor 1 jaar, met de mogelijkheid om er een jaar aan vast te plakken.

Wat precies de hangende punten zijn waarover nog overeenstemming moet worden bereikt, wil Martine Angelier verder niet uitleggen.

De Kunstuitleen heeft de afgelopen dertig jaar een brede kunstcollectie opgebouwd en is sinds 2013 geen onderdeel meer van de gemeente Utrecht. De stichting maakt nu gebruik van locaties op de St. Jacobsstraat en het Oudkerkhof (als pop-up store) en was al enige tijd op zoek naar een nieuwe plek.