• Ode aan de natuur Bomenmuseum kunstenaar Pater.

    Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Kunstexpositie Ode aan de natuur

Voor de derde keer organiseren de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn een keramiekexpositie op deze locatie. De 41 deelnemende kunstenaars tonen recent werk - vaak speciaal voor deze expositie gemaakt - onder het motto Ode aan de Natuur. Met deze expositie hopen de NVK en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn het vakwerk van de keramisten én het enige bomenmuseum van Nederland te promoten bij een breed publiek.

Het Bomenmuseum heeft sinds kort een museale status en herbergt de grootste collectie exotische bomen in Nederland. Het uitgestrekte, parkachtige terrein is een uitzonderlijke tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek. De keramiekroute loopt door een afwisselend deel van het arboretum van het Bomenmuseum. Het werk is opgesteld tussen, in en onder bomen, in hoog en laag gras, in de heidetuin en bij of in het water. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grote(re) installaties.

Het Nationaal Bomenmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur; van 11.00 tot 17.00 uur is een keramist aanwezig om uitleg te geven over het geëxposeerde werk. Een catalogus met routekaart is voor 3 euro verkrijgbaar bij de ingang. De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt 6,00 Euro per persoon. Kinderen t/m 15 jaar en jaarkaarthouders van het Bomenmuseum hebben gratis toegang.

Bezoekers kunnen de expositie en de natuurpracht van het arboretum op eigen gelegenheid bekijken. Op drie dagen is er een rondwandeling onder begeleiding van twee gidsen: een van het Bomenmuseum en een van de NVK: op zondag 22 april, op maandag Tweede Pinksterdag 21 mei en op zondag 3 juni a.s. Meer info: www.odeaandenatuur.nl en www.bomenmuseum.nl Adres Nationaal Bomenmuseum Gimborn Velperengh13, Doorn.