• Een nieuwe muurschildering aan de Molenweg van de vrouw van de Verfdokter

    Robert Brink
  • Een portret van de broer van Robert Brink

    Robert Brink

Nieuwe streetart van Bunnikse Verfdokter

BUNNIK  Nieuwe muurschilderingen sieren Bunnik op. Verfdokter Robert Brink maakte twee nieuwe schilderingen aan de Molenweg, waar Van Zijl vroeger zat. Het zijn opnieuw portretten: van zijn broer Hendrik, en van zijn vrouw wiens beeltenis ook op de Kringloopwinkel prijkt.

door Kuun Jenniskens

Robert Brink wist dat de panden van Van Zijl gaan worden gesloopt: ,,Voor eigenaren maakt het dan meestal niet meer uit dat er nog wat op geschilderd word. Ik heb dhr. van Zijl  benaderd voor toestemming."

Deze keuze kent ook een praktische insteek: ,,De muur ligt tussen mijn huis en dat van mijn broer, op 5 minuten afstand van mijn woning, dus lekker in de buurt. Nu ik een dochter heb van 2 jaar en met een tweede onderweg, is de tijd beperkt en biedt zo'n locatie uitkomst om af en toe even te schilderen. Ik denk dat ik er per schildering 1,5 tot 2 dagen in heb zitten."

Voor Robert is het zowel zijn werk (als Verfdokter) als zijn hobby. ,,In mijn vrije tijd schilder ik puur voor mezelf en voor verdere ontwikkeling, graag dit soort muren. Meestal werk ik met een spuitbus, maar momenteel vind ik schilderen een stuk interessanter. En groot werken is een stuk leuker dan thuis een klein schilderij maken."

Robert Brink schilderde met kornuiten ook de lange muur van de Kringloopwinkel in Bunnik. Hier leest u daar mee over en ziet u ook een filmpje, en hier een artikel over de totstandkoming ervan.