• Vormgevers in Hout

Hij is er weer: Dé hout(fort)expositie: Vormgevers in Hout op 12 & 13 oktober 2019

BUNNIK Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt alweer de 19e editie van Vormgevers in Hout plaats op Fort bij Vechten. Vormgevers in Hout is een expositie waar een grote variatie aan hout-gerelateerde producten te zien is.

Dit jaar zijn er maar liefst 74 exposanten, waarvan een flink deel dit jaar voor het eerst op dit evenement exposeert. Er zijn deelnemers uit Ierland, Duitsland, België, Griekenland en natuurlijk Nederland. Vormgevers in Hout trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Ook dit jaar zijn er, naast de exposities, leuke demonstraties, workshops en lezingen te volgen. Omdat Vormgevers in Hout dit jaar in de herfstvakantie valt, zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen te doen. Zo kunnen kinderen een workshop houtsnijden volgen en een eigen kaarsenhouder maken, of kunnen ze een bezoekje brengen aan de actieve kindertentoonstelling Nurdius Maximus doe-expo, naar de gelijknamige kinderboekenserie.

Alle producten die worden getoond op Vormgevers in Hout zijn zelf ontworpen, op moderne, ambachtelijke wijze gemaakt en op een milieuvriendelijke, duurzame manier afgewerkt. Onder de tentoongestelde objecten zijn onder anderen meubelen, kunst, industriële toepassingen en gebruiksvoorwerpen te vinden.

Fort bij Vechten is een van de grootste forten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie en doet tegenwoordig dienst als een sfeervol cultureel en culinair centrum. Het fort spreekt sterk tot de verbeelding door de atmosfeer van de oude gebouwen en het bosachtige terrein op het Fort. Je kunt er heerlijk dolen door de booggangen van de kazerne of wandelen over de groene wallen.

PRAKTISCHE INFORMATIE Het evenement vindt plaats op 12 en 13 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Fort bij Vechten, Achterdijk 12, Bunnik

Entreeprijs: Volwassenen: € 12,50; Kinderen van 5 t/m 12 jaar: € 6,00. Kinderen tot 5 jaar: gratis. Vrienden van Fort Vechten (donateurs): € 6,50. 

Het entreebewijs geeft toegang tot het evenement Vormgevers in Hout, het Waterliniemuseum en de diverse workshops.