Krommerijnconcert

BUNNIK Op zondag 22 april treedt in de Oude Dorpskerk het Rietveld Ensemble in de kamermuziekserie de Kromme Rijn Concerten op. Het ensemble bestaat uit Elisabeth Perry, viool, Richard Wolfe, altviool, Matthias Naegele, cello, Nancy Braithwaite, klarinet en Ernst Munneke, piano; stuk voor stuk musici die hun sporen op nationale en internationale concertpodia hebben verdiend.

Het Rietveld Ensemble zal werken ten gehore brengen van Mozart, Thomas Oboe Lee en Peter Schickele. Voor de pauze klinkt het Divertimento voor viool, altviool en cello van Mozart, een klassieke opmaat uit het vertrouwde repertoire naar de hedendaagse composities na de pauze. U hoort dan eerst Yo Picasso, een werk voor klarinet, altviool cello en piano, dat door Thomas Oboe Lee speciaal voor Nancy Braithwaite werd geschreven (1997). Tussen de klassieke thema's zijn duidelijk jazz invloeden te ontwaren. Tot slot klinkt het kwartet voor klarinet, viool, cello en piano uit 1982 van Peter Schickele, een componist die verschillende muziekstijlen met elkaar vermengt, van serieus tot satire, van barok tot jazz. Het belooft weer een afwisselende en boeiende muzikale middag te worden! 

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 – 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €20 p.p. Aanbieding: 5 kaarten voor €85. Kinderen beneden 18 jaar en studenten hebben vrije toegang.

Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl