Krommerijnconcert

BUNNIK Op zondag 17 april zal het ARTO Ensemble optreden, bestaande uit Rosina Fabius, mezzosopraan , Amarins Wiersma, violiste, Guus Fabius, cello, Prunella Pacey, altvioliste en Nancy Braithwaite, klarinet, aangevuld met Ruña 't Hart, viool. Het programma vermeldt naast enkele klassieke werken van Mozart en Carl Maria von Weber composities van 20ste eeuwse componisten. Dat zijn Il Tramonto, poemetto lirico voor mezzo-sopraan van Ottorino Respighi, Anthèmes 1 voor vioolsolo van Pierre Boulez en de Sonate Op. 12 voor klarinetsolo van Oane Wierdsma.

Il Tramonto, ofwel de Zonsondergang vertelt het aangrijpende verhaal van een liefde die in de knop werd gebroken en het verdriet dat daarop volgde. De titel Anthèmes is een combinatie van het Franse woord thèmes en het Engelse anthem en is een woordenspel dat draait om het al of niet accepteren van thematiek, wat Boulez lange tijd had vermeden. Het hoeft geen betoog dat Nancy Braithwaite de klarinetsonate van haar veel te jong overleden echtgenoot Oane Wierdsma zal vertolken. Op deze wijze staan wordt stilgestaan bij zijn betrokkenheid bij het ARTO-ensemble ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum. Om het kort samen te vatten: dit wordt een concert voor fijnproevers.

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 - 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €20. Aanbieding: 5 kaarten voor €85. Onder de 18 jaar vrije toegang.

Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl Cadeautip: geef een concertkaart!