• Jack Kok

Krommerijn Festival met Mojo Man

BUNNIK Een traditie in De Landgoederij in Bunnik is geboren. Op zondag 5 februari 2017 presenteren Fonds verstandelijk gehandicapten samen met Brothers Horeca Groep voor de derde keer het Krommerijn Festival. Dit is hét jazz-, blues- en soulfestival van de Kromme Rijnstreek waarbij muziek en gezelligheid centraal staan en deze editie niemand minder dan Mojo Man zijn opwachting maakt. Kennismaking met deze band is overdonderend en pakt je meteen bij je lurven.

Sinds 2014 struinen de Mojo-mannen het club en festival circuit af en laten overal een verpletterende indruk achter met hun opzwepende shows. Aangevoerd door zanger/gitarist Marcel Duprix brengt dit negenkoppige collectief, inclusief een maar liefst vijf man tellende blazerssectie, vol bravoure blues, soul, funk en dampende rock & roll ten gehore. Hoorbaar beïnvloed door helden als Jimi Hendrix, Otis Redding en de Stones, maar zeker ook schatplichtig aan latere bands als The Cult en The Black Crowes spelen zij de hele zaal plat.

Daarnaast wordt het weer swingen geblazen met Arne & Friends. Deze moderne, creatieve en uiterst muzikale topband mag als een echte liveband betitteld worden en is niet weg te denken van het festival. Van jazz naar soul en van ballad naar funk: met Arne & Friends is het altijd feest. Overige acts worden binnenkort op www.krommerijnfestival.nl gepresenteerd. Zeker is dat tussen 15.00 en 21.00 uur op de verschillende podia muzikale jazz, blues en soul acts staan die het publiek weten te boeien en te verrassen.

Het festival kan niet bestaan zonder sponsoren. Mocht u het festival financieel willen ondersteunen dan kunt u contact opnemen met Linda Ostendorp via lostendorp@fondsverstandelijkgehandicapten.nl. Bouwrijk is in ieder geval weer als 'trotse partner' van de partij en ook verzorgt TH Audio Techniek uit Werkhoven geheel belangeloos de techniek tijdens het festival. De opbrengst van het Krommerijn Festival komt ten goede aan projecten die mensen met een verstandelijke beperking laten stralen.

Zin in een swingende, gezellige middag/avond? Medio november start de kaartverkoop á €17,50 online via www.krommerijnfestival.nl en tegen contante betaling bij boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik, Slijterij Barrique in Odijk en Eethuis aan 't Zand in Werkhoven.