• Nieuwe groep klaar om aan de slag te gaan met Martin Camstra, Henriette Sanders en Marius Krreij
  • Martin Camstra (BIga), Henriette Sanders (

Klaarstomen voor de Nederlandse arbeidsmarkt

REGIO Op vrijdag 7 juli startte het traject 'op weg naar werk' voor 14 statushouders. In dit traject werken NVA, de Sociale Dienst en Biga Groep samen om de inburgeraars binnen een jaar klaar te stomen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze krijgen taalles van de NVA in een groep, volgen een training en worden gecoacht. Tijdens verschillende werkstages bij werkgevers in de regio worden ze intensief begeleid door Biga Groep. In de werkstages leren de deelnemers sneller de taal en natuurlijk hoe het werkt in Nederland. Alle deelnemers beginnen met een talentscan in hun eigen taal.

Manager Yvonne Pot is enthousiast: "Ons re-integratiebedrijf kan veel mensen helpen met het zetten van de eerste stap op de arbeidsmarkt en het vinden van een betaalde baan. We merken nog vaak dat men het beeld heeft dat we, naast het groenonderhoud, alleen productiewerk bieden aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door een handicap. Dat is echt achterhaald. Met onze gecertificeerde jobcoaches, arbeidsconsulenten en trainers verzorgen we verschillende trajecten voor meer mensen die hulp kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. We hebben hier veel ervaring en succes mee. Door de kandidaten te leren kennen in een werkomgeving bieden we ze de optimale begeleiding en helpen we ze bij het vinden van de juiste baan. Dit geldt voor heel veel mensen, of je nu een uit een ander land komt, een jongere bent die zonder netwerk echt geen baan kan vinden of een arbeidshandicap hebt. Geweldig dat we ons ook in kunnen zetten voor deze groep."

Biga Groep is een social enterprise en onderneemt met een maatschappelijke missie. Voor vijf gemeenten begeleiden zij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.