Kinderen maken kennis met middeleeuws Utrecht in spannende puzzeltocht

UTRECHT Marlijn de Jager, auteur van het boek Helden & Halvegaren, ontwikkelde speciaal voor kinderen een spannende middeleeuwse puzzeltocht door de oude binnenstad van Utrecht. De stadswandeling leidt langs bekende plekken in de stad zoals de Mariaplaats, het Domplein, de Neude en de Janskerk. Kinderen leren de stad zo op een heel andere manier kennen. Een leuke activiteit voor een zonnige middag tijdens de zomervakantie.

PUZZELTOCHT De tocht door het oude stadscentrum daagt uit om op een andere manier naar de gebouwen in de stad te kijken en na te denken over hetgeen zich hier honderden jaren geleden misschien wel heeft afgespeeld. De antwoorden op de puzzelvragen leveren drie hints en tien woorden op. Deze tien woorden worden weggestreept in een kruiswoordpuzzel. De overgebleven letters vormen een zin met het juiste antwoord. De puzzeltocht sluit aan op het verhaal 'De kleine klikspaan'. Dit gratis te downloaden bonusverhaal is onderdeel van het boek Helden & Halvegaren, tevens geschreven door Marlijn de Jager.

HELDEN & HALVEGAREN Marlijn de Jager (neerlandica, mediëviste en Utrechtse) is al vele jaren gefascineerd door de Middeleeuwen en in het bijzonder door de vraag hoe haar stad er in die tijd uitzag. Dit leidde tot het boek Helden & Halvegaren, waarvoor Marlijn zich liet inspireren door middeleeuwse verhalen, die ze uitbreidde met sfeerbeelden en sleutelfiguren uit Bisdom Utrecht. Zo kunnen we nu nog de sfeer proeven van het middeleeuwse leven in de stad. Het boek werd in december 2015 door burgemeester Jan van Zanen met veel enthousiasme in ontvangst genomen.

De puzzeltocht is, net als het bonusverhaal 'De kleine klikspaan', gratis te downloaden via www.heldenenhalvegaren.nl.