• Bureau Houten

Kerstmuziekvoorstelling 'Bureau Houten'

HOUTEN Nog op zoek naar een uniek cadeautje of een fijne opstap richting de feestdagen? Bestel kaartjes voor 'Bureau Houten', de vrolijke kerstvoorstelling waar elke Houtenaar zich in herkent in Theater Aan de Slinger! Maar liefst 80 amateurkunstenaars en 5 jonge professionele makers werken mee aan de voorstelling die op zaterdag 17 december in première gaat. Grote kans dat er een bekende uit Houten om omstreken op het podium kent. Een eigentijdse en humorvolle kerstvoorstelling voor elke Houtenaar. Kaarten via www.theateraandeslinger.nl

THEATER AAN DE SLINGER Zaterdag 17 t/m vrijdag 23 december staat de kerstvoorstelling 'Bureau Houten' in Theater Aan de Slinger. Na het succes van 'Hartje Houten' twee jaar geleden brengen Aan de Slinger en stichting Jazz Houten een nieuwe kerstproductie op de planken. De voorstelling komt tot stand in samenwerking met Big Band Houten, diverse theatergezelschappen, SHINE, het Houtens Muziek Collectief en Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. In 'Bureau Houten' volgen we vier werknemers op één van de weinige plekken waar gewerkt wordt met kerst: het politiebureau. Het is het begin van een voorstelling met achtervolgingen, speurtochten, een bekladder, een love-interest, een eenzame oudere en een vrijwillige brandweerman. Met op de achtergrond de geschiedenis van Houten en haar forten. Op zaterdag 17 december presenteert Marc van Vugt 'Het fantastische luchtschip' in de Kleine Zaal. Een programma met de originele films van filmpionier George Méliès. Marc speelt live muziek met hilarische muzikale achtervolgingen en lyrische melodieën. 'Opvliegers 2 in de sneeuw' (try-out), 'The best of the Dutch Eagles' en het theaterconcert 'Desalniettemin' van Theo Nijland zijn uitverkocht. De voorstelling ARK (try-out) van De Jong & van Santen is afgelast. Zie www.theateraandeslinger.nl

FILM AAN DE SLINGER Op donderdag 15 en vrijdag 16 december draait de misdaadthriller met Jeff Bridges 'Hell or High Water' in Film Aan de Slinger. Twee broers (Chris Pine en Ben Foster) proberen hun ranch te behouden door kleine bankovervallen te plegen. "Zoals in een goede country-song, pakt Hell or High Water serieuze onderwerpen op als broederliefde, vaderschap, echtscheiding, ouderdom, alledaags racisme, en laat ze zingen. Wat een goede film." (5* NRC)

Wegens succes wordt de Nederlandse alom geprezen dramafilm 'Tonio' maar liefst 4 vertoond. Zolang de voorraad strekt zijn er nog kaarten voor zondag 11 december om 15.00 uur en dinsdag 13 december 20.00 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling 'Het fantastische luchtschip' van Marc van Vugt op zaterdag 17 december om 20.30 uur in de Kleine Zaal van Theater Aan de Slinger.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor vrijdag 8 december 12 uur onder vermelding van 'luchtschip' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.