• Tienduizenden kinderen schrijven een kerstkaart voor een oudere.

    Nationaal Ouderenfonds

Kerstkaarten voor ouderen

BUNNIK Tienduizenden kinderen uit heel Nederland schrijven een kerstkaartje voor eenzame ouderen. Het Nationaal Ouderenfonds is initiatiefnemer van de actie en deed een oproep. Op het hoofdkantoor in Bunnik worden vanaf deze week de kaarten verwerkt en van daaruit worden ze verspreid.

Veel ouderen ontvangen helemaal geen kerstpost meer. Het gevoel van eenzaamheid is tijdens de feestdagen en donkere periode in het jaar vaak toch al erger dan in de andere maanden. Geen bezoek en geen post met kerst kan dat versterken. Daar wil de stichting Nationaal Ouderenfonds verandering in brengen. Om zoveel mogelijk ouderen blij te maken met een handgeschreven kerstgroet, hebben zij niet alleen volwassenen, maar ook basisschoolleerlingen gevraagd in de pen te klimmen.

SCHOLENACTIE Het is de derde keer dat het Ouderenfonds deze kerstkaartenactie organiseert. Voor het eerst ie er een s cholenactie aan gekoppeld. Bijna 1500 scholen doen mee. Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds: "Leraren krijgen niet alleen een lespakket toegestuurd, maar ook kerstkaartjes die zij samen met hun leerlingen kunnen beschrijven. PostNL heeft deze kaartjes ter beschikking gesteld én zorgt ervoor dat de kaarten van de leerlingen bezorgd worden bij de ouderen. Een bijzonder mooi gebaar."

HELPEN Wie een eenzame oudere blij wil maken met een kerstkaartje kan deze, gefrankeerd en vóór 18 december, sturen naar Stichting Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik. Meer informatie is te vinden op www.ouderenfonds.nl/stuur-een-kerstkaart. De kerstkaartenactie is een samenwerking tussen PostNL, Kidsweek en het Nationaal Ouderenfonds.