• Kapitein Dirk leerde de kinderen van alles over Fort bij Rijnauwen.

    Agnes Corbeij
  • Kapitein Dirk legt uit

    Agnes Corbeij

Kapitein Dirk legt uit

BUNNIK Fort bij Rijnauwen - zeer beperkt toegankelijk wegens de kwetsbare flora en fauna - was op Tweede Paasdag deels opengesteld voor publiek. Er werden verschillende excursies georganiseerd, zoals een vleermuizentocht en een rondwandeling met Kapitein Dirk, speciaal voor de kinderen. Vooral de wandeling door de donkere gangen, waarbij de kinderen allemaal een touw vasthielden, was spannend.

Agnes Corbeij

Ook de verhalen over Canadese soldaten die zich verveelden en daarom buskruit gingen uitproberen, spraken tot de verbeelding. Voor de ouders was de tocht ook zeker interessant genoeg. Voor de jongste kinderen was de rondleiding van ruim een uur, met vrij veel informatie, wel iets te veel van het goede. De iets oudere kinderen konden thuis navertellen hoe je op appèl staat, want dat werd ook geoefend.

Het Fort bij Rijnauwen is het grootse vestingwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bezoeken kan alleen tijdens rondleidingen en evenementen. Op de site van Staatsbosbeheer staat een overzicht. Dauwtrappen kan op 25 mei.