• Landschap Erfgoed Utrecht

Kampioenschap heggenvlechten; terug naar een eeuwenoud ambacht!

ODIJK Op zaterdag 13 januari vindt voor de tweede keer het Kromme Rijnstreek kampioenschap heggenvlechten plaats. Wie vlecht het beste een heg tot een mooie doornenhaag zodat prikkeldraad niet meer nodig is?

Kom de heggenvlechtteams, die uit het hele land komen, in Odijk tussen 10:00 en 16:00 uur aanmoedigen bij het uitoefenen van dit eeuwenoude ambacht. Geniet ondertussen van uitleg over fruitbomen snoeien, kraampjes met informatie en een hapje en drankje. Ook zijn er speciale kinderactiviteiten.

NATUURLIJK PRIKKELDRAAD Heggenvlechten is in Nederland erkend als cultureel erfgoed. Een gevlochten heg vormt een ondoordringbare afscheiding voor vee en mens. Ook is deze gevlochten heg een fantastische plek voor zangvogels om in te broeden. Maar niet alleen vogels maken gebruik van deze heggen, ook veel andere dieren gebruiken de heg om voedsel en beschutting te vinden. Een onmisbaar stukje groen erfgoed in ons landschap!

Dus start het nieuwe jaar fris en kom naar Het Burgje, Weteringsdijk 6, 3984 LL Odijk tussen 10:00 en 16:00 uur. Het Kromme Rijnstreek kampioenschap heggenvlechten wordt georganiseerd door Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, Stichting Heg&Landschap en Landschap Erfgoed Utrecht. Voor meer informatie neem contact op met Walter Jaaltink, Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, w.jaaltink@bunnik.nl, www.krommerijnlandschap.nl. Aanmelden van een team voor het kampioenschap kan via Lex Roeleveld, Stichting Heg&Landschap, stichting@hegenlandschap.nl, www.hegenlandschap.nl