• Jorrit Eijbersen

    Kuun Jenniskens

Jorrit Eijbersen met voorkeursstemmen in gemeenteraad

ODIJK Voor De Liberalen is het verlies van een raadszetel en het feit dat ze gekrompen zijn tot kleinste partij in Bunnik, een grote klap. Lijsttrekker Hein Hoitink is flink teleurgesteld: “Dit is geen loon naar werken.” Wethouder Jorrit Eijbersen kreeg 253 voorkeursstemmen en heeft besloten als nummer 3 in de gemeenteraad te gaan.

Kuun Jenniskens

Ook Jorrit Eijbersen zegt zeer teleurgesteld te zijn. “Ik baal echt van de uitslag, ik ben diep bedroefd.” Eijbersen stond als lijstduwer op de kieslijst voor De Liberalen. “Daarmee heb ik signaal afgegeven dat ik graag wethouder wil blijven. Ik heb nu veel voorkeursstemmen gekregen, dat vind ik hartverwarmend. Ik wil dat recht aan doen door in de raad te gaan zitten. Ik ben ook erg verknocht aan Bunnik, Odijk en Werkhoven. De afgelopen acht jaar hebben mij veel gebracht, en ik hoop dat ik dit ook heb teruggegeven.”

Fred Schenk uit Odijk loopt hiermee zijn raadszetel mis. Schenk zat afgelopen raadsperiode in de Bunnikse gemeenteraad en deed dat met veel plezier en grote inzet. Hij stond nummer 4 op de lijst, maar moet nu plaatsmaken voor Jorrit Eijbersen en voor Frans Pouw, die het vierde raadslid wordt.