Joep (11) ontving roadbook Dakar-rally

WERKHOVEN Joep Harts (11) uit Werkhoven ontving wel een heel bijzonder boek. Uit de handen van de producer van RTL GP kreeg hij het roadbook van de Dakar rally. De deelnemers aan de rally plakten er een persoonlijke herinnering in, vaak met handtekening. Joep deed mee met een fotowedstrijd van het televisieprogramma en won.

Agnes Corbeij

Joep en zijn vader Ferdinand zijn fan van de Dakar rally, een wedstrijd voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren in de woestijn. De naam komt van de vroegere route Parijs-Dakar. Tegenwoordig wordt de rally, onder meer om veiligheidsredenen, gehouden in de Zuid-Amerikaanse woestijn. Elke avond gedurende de race is er een programma op RTL, over de ontwikkelingen van de dag. Dat wordt in huize Harts goed gevolgd.

OPEN DAG Twee jaar geleden gingen vader en zoon naar een open dag van De Rooy. Ferdinand: "Daar stonden allerlei voertuigen, die meegereden hadden met de Dakar." Jan de Rooy reed in de jaren tachtig vele malen mee met een eigen truck, tot het moment dat een van de bijrijders van de ploeg overlijdt na een fataal ongeluk in 1988. Tegenwoordig rijdt zijn zoon Gerard de Rooy mee met de rally. Hij won dit jaar met een eigengebouwde truck.

Ferdinand: "Jan de Rooy was bij die open dag zelf aanwezig en toen hebben we een aantal foto's gemaakt, met Joep. We moesten snel handelen, dus Joep kwam snel van het springkussen en staat op zijn sokken op de foto." Die foto's kwamen nu goed van pas. Om het roadbook te winnen, moest je een foto insturen van jezelf met jouw Dakar-held. Die had Joep nog liggen.

GEWONNEN Een collage van de foto's van die dag heeft Joep ingestuurd naar de redactie van RTL GP, met een motivatiebrief. Daarvan was de redactie onder de indruk. Uit de 700 inzenders, wordt die van Joep uitgekozen als winnaar. In het boek hebben zo'n 18 rijders hun persoonlijke herinnering aan de Dakar rally 2016 achtergelaten.