• Richard Thoolen
  • Het duo Riet Aben en Jos van Vliet zorgden voor de inwendige mens.

    Richard Thoolen

Inspirerende wandeltocht

HOUTEN Zondag vond voor de 15e keer de door de parochie paus Johannes XXIII georganiseerde Driekoningen wandeltocht plaats. Meer dan 120 mensen genoten van de mooie wandeling en de bijzondere ontmoetingen.

ROUTE Eigenlijk zou de wandeltocht ditmaal de Driekoninginnen wandeltocht moeten heten want het waren drie vrouwen die de drie wijzen uit het Oosten representeerden. Pastoraal medewerkers Lilian Weijman, Laura de Vries en Marianne van Tricht gingen de groep voor als Caspar, Melchior en Balthasar. De wandeltocht ving aan te Houten, had een tussenstop in Schalkwijk en eindigde te Culemborg. De wandeltocht beoogde geestelijke verrijking te bieden, maar het duo Riet Aben en Jos van Vliet zag er op toe dat er ook aandacht geschonken werd aan de inwendige mens. Voor de deelnemers aan de 16 kilometer lange wandeltocht begonnen werden zij voorzien van verse koffie/thee en een rijkelijk gevulde appelbeignet.

ONTSTAAN De wandeltocht was aanvankelijk bedacht door pastor van der Zande als een evenement voor jongeren. Maar door toedoen van Hilde van Impelen kwam daar al snel verandering in. Hilde: ,,Ja, ik wilde ook graag meelopen en vroeg of ik als oudere jongere ook mee mocht doen." Dat mocht natuurlijk en inmiddels heeft Hilde aan alle 15 wandeltochten meegedaan. Zij legt uit wat de wandeltochten zo bijzonder maakt. Hilde: ,,De wandelingen zijn een echte belevenis en brengen mensen nader tot elkaar. Ik heb altijd bijzondere ontmoetingen en goede gesprekken. Ik doe vaak nieuwe inzichten op van andere mensen. Bijzonder vind ik ook dat bij alle geloofsgemeenschappen mensen zijn die zich onbaatzuchtig inzetten om er voor ons iets heel moois van te maken."

BIJZONDER Ook Diny Bom liep deze keer weer mee. Diny: ,,Ik ben koning geweest in 2016 en dan beleef je de wandeling nog intenser. Je bent dan meer zichtbaar als voorganger en mensen spreken je eerder aan. Wat ik altijd heel bijzonder vind is dat wanneer je bij het eind komt de kerkklokken beginnen te luiden. Dat geeft echt een gevoel van thuiskomen. Ook bijzonder is de lichtjesviering aan het eind wanneer alle mensen een kaarsje aansteken."

BUS Het was een mooie inspirerende wandeltocht. De deelnemers kwamen moe maar voldaan aan in de Barbarakerk te Culemborg. Gelukkig kon men terug met de bus.