• Met prachtig weer wandelend langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

    Richard Thoolen

Inspirerende wandeltocht

ODIJK Zondag vond voor de 14e keer de Driekoningenvoettocht plaats. Circa 130 mensen liepen mee met deze inspirerende wandeltocht die dit jaar van Odijk naar Wijk bij Duurstede voerde.

Ongeveer 100 mensen waren naar de Heilige Nicolaas kerk te Odijk gekomen om vanaf daar de gehele route van 16 kilometer af te gaan leggen. De overige deelnemers voegden zich halverwege in Cothen bij de groep om gezamenlijk het tweede deel van de tocht af te leggen die eindigde in de Johannes de Doperkerk te Wijk bij Duurstede. Wanda de Jong is één van de organisatoren en geeft toelichting. De Jong: "De wandeltocht is georganiseerd door de RK Parochie Paus Johannes XXIII die ontstaan is uit een fusie van acht Rooms-katholieke parochies in de nabijheid van de Kromme Rijn, te weten Bunnik, Cothen, 't Goy, Houten, Odijk, Schalkwijk, Werkhoven en Wijk bij Duurstede. Uit deze deel-parochies hebben zich veel vrijwilligers aangemeld om de wandeltocht mogelijk te maken. Daarvoor onze dank. Drie uitvaartvrijwilligers hebben een speciale rol op zich genomen en symboliseren de 3 koningen uit het kerstverhaal."

Richard Thoolen

De kortste weg van Odijk naar Wijk bij Duurstede gaat via de provinciale weg N229, maar die is minder leuk om te bewandelen. De routeplanners van de wandeltocht hebben daarom gekozen voor paden dwars door de natuur. Een prachtige route waarbij een aantal sompige weilanden overgestoken dient te worden en men creatieve oplossingen mag bedenken over hoe plasrijke paden te bedwingen. Men loopt stukken langs de Kromme Rijn en het Amsterdam-Rijnkanaal. Zoals ieder jaar is er een thema gekozen voor de wandeltocht. Dit jaar is dat dankbaarheid. Deelnemers worden uitgenodigd om na te denken over waar men allemaal dankbaar voor zou kunnen zijn. De drie koningen vertellen ter inspiratie waar zij dankbaarheid voor voelen.

Lees het verslag van deze bijzondere wandeltocht woensdag in Bunniks Nieuws.