INGEZONDEN BRIEFLimesbaan = geschenk

In het verlengde van het artikel in 't Groentje van woensdag 1 juni 2016 wil ik graag reageren, want die negatieve associaties helpen niet in de benodigde beeldvorming. Maar het is ook duidelijk dat het PROJECT Limesbaan nog niet klaar is, ook al denkt men dat wel.

Voor iedereen die in Houten aan de Oostzijde van het spoor woont, werkt of bezocht wil worden is de Limesbaan een geschenk!! Voor de verbinding naar Utrecht, Gouda, Amsterdam, Hilversum en Amersfoort is de Limesbaan (N421) een uiterst comfortabele route voor iedereen. Een paar kilometer langer, maar minimaal 10 minuten korter en vanaf de Limesbaan geen enkel stoplicht meer tot aan de eerstvolgende afslag van de A-wegen. Men vermijdt de uiterst drukke verbinding via de Utrechtseweg naar Lunetten. Geen 8 stoplichten meer met wachttijden. Qua brandstof is die paar kilometer extra via de Limesbaan dus ook geen meerprijs!! Dus hoezo een fiasco ?? In tegendeel: een geschenk, maar men moet er even aan wennen. Advies: geef het met de verkeersborden nog veel duidelijker aan.

Alleen de bereikbaarheid van Arnhem-Oberhausen en Nijmegen-Kleve is nog een probleem. De aansluiting van en naar richting Arnhem had natuurlijk al meteen in de Limesbaan gerealiseerd moeten worden, maar dat kan altijd nog. Advies: zet die verbinding nu weer gewoon op de agenda. Op termijn loont de Limesbaan dan nog veel beter en ontlast het ook het gebruik van de N410 en de toch al overbezette verbinding N229 van Wijk bij Duurstede naar Bunnik. Een noodzakelijk vervolg van het project is dus: Aansluiting op de A12 richting Arnhem en terug.

Dan het hele irritante sluipverkeer over de Binnenweg. Dat is inderdaad een niet echt geslaagd onderdeel van het project. Een belangrijke oorzaak ligt in het feit dat de parkeerplaats van het Speelbos Nieuw Wulven gebruikt kan worden als argument om toch de verboden route voor doorgaand verkeer te gebruiken. Dit argument kan betrekkelijk eenvoudig verwijderd worden door (eindelijk) een centrale parkeerplaats Nieuw Wulven aan te leggen tegenover de ingang van de wijk Het Veld naast de zendmast.

Met andere woorden: het 2e deel van het vervolgproject is de aanleg van de nieuwe parkeerplaats Nieuw Wulven. En controleer veel frequenter met behulp van de Orde-Handhavers bij de Nieuw Wulven.

Dan nog de Binnenweg zelf. Vanaf de Limesbaan tot aan de Kruisweg (richting Houtens) is de straat in vergaande staat van ontbinding. Voer groot onderhoud uit aan de Binnenweg en realiseer een breed fietspad, gelijk aan de Kruisweg en dan is autoverkeer ook zichtbaar uitsluitend te gast en alleen toegestaan voor bestemmingen aan de Binnenweg.

Rob Boomsma, Houten