• Defensieweg op het MOB terrein

    Kuun Jenniskens

Ingezonden brief; ‘Emoties rondom MOB terrein’

Na het lezen van het artikel 'Emoties rondom MOB terrein' zakte mijn onderkaak enigszins naar beneden. Kennelijk is het in de gemeente Bunnik zo, dat je als ondernemer rustig je gang kunt gaan en maling kunt hebben aan bestemmingsplannen, vergunningen etcetera. 

Het MOB terrein is eigenlijk het tweede gebied in Bunnik waar de ondernemers een soort van vrijstaat hebben opgericht. Het eerste gebied is het terrein waarop o.a. de bedrijven Kassing zijn gevestigd. Ook daar rammelt en rammelde de handhaving van de gemeente Bunnik op de vergunningen en het bestemmingsplan. Ik begrijp heel goed de frustraties van de omwonenden. De toegangsweg vanaf de Schoudermantel naar het MOB terrein is inmiddels door het vele zware vrachtverkeer compleet gesloopt. Met name de fietsstroken hebben het zwaar. Maar ja, dat kan de gemeente mooi afschuiven naar de Provincie Utrecht. En daar is de kas leeg vanwege de duurste tramlijn ter wereld.

O ja, handhaven kan de gemeente Bunnik wel hoor. Als je het waagt om je auto voor je huis niet exact in het parkeervak te zetten dan staat er een BOA van Handhaving voor je neus om je een cadeautje te overhandigen. Althans: ze wachten even tot ze niemand zien in de straat en doen dan snel een bonnetje onder je ruitenwisser. Duur presentje van EUR 95,00 ten behoeve van de gemeentekas. Dus ze kunnen het wel, handhaven. Alleen pakken ze daar het makkelijkste slachtoffer voor: de hardwerkende simpele ziel die zich niet kan verdedigen. Ik vroeg bij eerdere gelegenheid aan een BOA vanwaar deze actie ? “Opdracht van uw gemeente...”, was het antwoord. Met een vette knipoog vervolgens: “Vermoedelijk vanwege klachten uit de buurt”. Tja, klachten zijn er wel, over slecht onderhoud van de wegen, parkeervakken, groenvoorziening. Maar kennelijk is het innen van boetes bij argeloze burgers makkelijker dan het handhaven van vergunningen en bestemmingen bij ondernemers.

Willekeur? Dacht het wel. Zelfs het woord ‘ incompetentie’ schiet uit mijn toetsenbord…

Met vriendelijke groeten,

Leo Barten, Odijk