• Bunnikse en Houtense bestuurders tijdens de opening van Limesbaan N421 (april 2015): Van Dalen (Houten), Zakee (Bunnik)burgemeester Ostendorp (Bunnik) en Geerdes (Houten)

    Kuun Jenniskens

Informatieavond over afsluiten Achterdijk en Oostelijke aansluiting op de A12

BUNNIK Een woordvoerder van de provincie bevestigt dat het afsluiten van de Achterdijk onderdeel is van de plannen om het buitengebied van Houten en Bunnik te ontlasten. Nadere details volgen tijdens een informatiebijeenkomst voor alle inwoners van Bunnik en Houten op woensdagavond 23 augustus.

 

Het plan, waar al jaren aan wordt gewerkt,  gaat ervan uit dat het autoverkeer tijdens de spits gebruik moet maken van de Limesbaan N421 en N229 in plaats van de sluiproutes door het buitengebied, zoals de Achterdijk; het wil de verkeersveiligheid voor fietsers waarborgen; de bereikbaarheid van Fort bij Vechten verbeteren; fietsers moeten de A12 beter kunnen oversteken; en natuurlijk gaat het over 'het haakje', de nieuwe aansluiting vanaf de Limesbaan op de A12 richting het oosten. Tevens wordt er al rekening gehouden met het omleggen van de N229 vanwege woningbouw in Odijk-West.

De provincie Utrecht wil vooraf geen informatie vrijgeven over het plan.Inloop is op woensdag 23 augustus vanaf 19:30 uur. De avond begint om 20 uur en duurt tot 21.30 uur. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Locatie: Postillion Hotel, Kosterijland 8, Bunnik.