• Manu kreeg van burgemeester van Bennekom een horentje met extra veel citroenijs. Broertje Thomas wilde er ook zo één, en snel!

    Richard Thoolen
  • Burgemeester Ruud van Bennekom moest er even inkomen maar maakte daarna met veel plezier de lekkerste ijsjes.

    Richard Thoolen

IJskluis feestelijk geopend

BUNNIK IJssalon De IJskluis opende zaterdag voor het eerst dit jaar haar deuren. Dit groots opgezette gebeuren trok zoveel bezoekers dat de rij voor de balie zich tot ver buiten de ijssalon uitstrekte. De gehele dagopbrengst is bestemd voor een goed deel: het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

door Richard Thoolen

OPENING De opening werd verricht door onze burgemeester Ruud van Bennekom. Even voor 15.00 uur betrad hij de ijssalon waar hij welkom werd geheten door een schare wachtende mensen. Onder hen was de jeugdige Jesper die op zijn hoede was:,,O ja, bent u de burgemeester? Waar is dan uw ketting?" Van Bennekom opende daarop een kistje en liet de glimmende ambtsketen om zijn nek hangen. Toen mocht hij ook van Jesper een warme handdruk in ontvangst nemen.


EXTRA BIJDRAGE... Van Bennekom nam plaats achter de balie om gedurende een half uur ijsjes te maken voor het goede doel. Van Bennekom:,,Ik moest er even inkomen. Mijn eerste bolletjes waren iets te zuinig en nog niet mooi rond. Maar goed, ik deed het dan ook voor het eerst in mijn leven." Het eerste ijsje werd in ontvangst genomen door de heer Feliksdal: een horentje met mango/aardbei. ,,Dat is dan 17,50" grapte van Bennekom. Dat vond deze klant wel een beetje duur, waarna hij het toch voor de normale prijs van 2,60 mocht meenemen.

BRANDWEER De vrijwillige brandweer kwam het gebeuren opleuken en had een heuse brandweerwagen meegenomen. Deze werd voor de ijssalon neergezet en opengesteld voor publiek. De 5-jarige Manu vond het prachtig! Hij vroeg de brandweermannen met een ijsje in zijn hand het hemd van het lijf: hoe weet je dat er ergens brand is? Wat trek je allemaal aan? Hoe kom je aan water? Wat zijn die glimmende dingen? En nog veel meer. Brandweermannen:,,Wij zijn erg blij met de belangstelling en hopen dat er zich nieuwe vrijwilligers zullen aanmelden. Die kunnen we goed gebruiken. Deze kinderen zijn daar nog te jong voor, maar vanaf 12 jaar zijn ze welkom bij de jeugdbrandweer."

GOEDE DOEL Monique van Wielink (Muniek) en Femke Dotman (Krachtig Krommerijn) kwamen met het idee om als goede doel voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur te kiezen. ,,Wij zochten naar een concrete toepassing waarbij de opbrengst direct ten goede komt aan kinderen in onze gemeente. Wij vinden dat alle kinderen mee moeten kunnen doen, ook als het bij het gezin financieel (even) tegen zit. We merken in de praktijk dat het vrijwel iedereen kan overkomen. En wat is het dan fijn dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij kan springen en het kind bijvoorbeeld wel op zwemles kan blijven, muziek kan blijven maken of meedoen met hockey of voetbal."

GASTSCHEPPERS Na de burgemeester kwam een aantal plaatsgenoten om beurten de ijssalon bemensen. Daarbij was Chris de Graaf van de viswinkel, die onbedoeld een iets andere odeur met zich meebracht. ,,Ik vond het superleuk om te doen en de tijd is omgevlogen. Fijn dat ik dit voor een mede ondernemer en het goede doel kon doen." Na de Graaf kwamen nog opscheppen: peutergym juf Rita, Prins Carnaval Camion II en Adju Tijo en vaste klant Luc. Het was een leuk evenement waaraan zelfs het weer haar medewerking verleende.