Ideeënavond voor groenere buurt

WERKHOVEN In het pilotproject Groen aan de Buurt kunnen bewoners aan de slag om zelf hun buurt groener en aantrekkelijker te maken. Op 3 oktober aanstaande vindt een eerste ideeënavond plaats. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in de Delteykschool.  

Tijdens de ideeënavond staat groen in en om Werkhoven centraal. Hoe kan het groener en aantrekkelijker? Wat willen bewoners graag (terug) zien in het landschap? Hebben zij al ideeën die ze graag willen uitvoeren in of rond het dorp? Projectmedewerkers geven op de avond  een aantal inspirerende voorbeelden en mogelijkheden. Verschillende aspecten worden belicht, waaronder landschap, biodiversiteit, cultuurhistorie, educatie, beleefbaarheid en toegankelijkheid.

Groen aan de Buurt is een programma van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Zij organiseren en begeleiden het Groen aan de Buurt-proces in Werkhoven. De ideeënavond is samen met de gemeente en een aantal bewoners opgezet.

SAMEN BEDENKEN EN DOEN Groen aan de Buurt is een DOE-project. Het is niet alleen bedenken maar vooral ook doen. Dat betekent dat inwoners wensen en ideeën voor het landschap (samen) tot uitvoering kunnen brengen. De gemeente Bunnik en de provincie Utrecht hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. De werkgroepen die ontstaan kunnen meteen aan de slag om hun ideeën tot uitvoer te brengen. Vanuit het project krijgen zij ondersteuning bij het omzetten van deze ideeën naar concrete activiteiten en projecten.

GEZOND EN GROEN "Wij streven met onze inwoners naar een gezond en groen Werkhoven" aldus Judith van Putten van de gemeente Bunnik. "We geven bewoners met Groen aan de Buurt dan ook graag de ruimte om met eigen ideeën voor hun buurt aan de slag te gaan".  Meer informatie is te vinden op www.groenaandebuurt.nl