• Familie Veldhuizen is trots op het bedrijf en haar medewerkers.

  Richard Thoolen
 • Chauffeur Martien Dix is vol lof over zijn werkgever.

  Richard Thoolen
 • Fred op een draaistoel achter de veegmachine.

  Richard Thoolen
 • De chauffeurs hadden een collage gemaakt.

  Richard Thoolen
 • Een poster ter herinnering aan het 30-jarig bestaan.

  Richard Thoolen
 • Drie generaties Veldhuizen (vlnr): Fred, Christiaan en Chris.

  Richard Thoolen
 • Hond Yara kun je beter niet los in het donker tegen komen!

  Richard Thoolen

Het begon allemaal met mest

Werkhoven Veldhuizen Transport B.V. bestaat 30 jaar. Dit werd afgelopen zaterdag groots gevierd in het bij zijn van familie, vrienden, personeel en zakenrelaties. Onder het genot van een hapje en een drankje werd terug geblikt op de afgelopen dertig jaar.

Richard Thoolen

Familie Veldhuizen Transport is een echt familiebedrijf waar door een ieder een bijdrage wordt geleverd: oprichter Chris Veldhuizen met vrouw Wil, huidig directeur Fred Veldhuizen met vrouw Patricia, en hun kinderen Madelon, Willeke en Christiaan. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij en is trots op de status waarin het bedrijf momenteel verkeert. Er werken meer dan 20 personen, allen afkomstig uit de directe omgeving. De meeste werknemers komen dan ook op de fiets.

De start Het begon nu dertig jaar geleden toen Chris Veldhuizen besloot om voor zichzelf te beginnen. Chris: "Ik begon met mest rijden en grondverzet, maar ging later ook meel rijden voor het Backershuijs en al spoedig kocht ik mijn eerste vrachtwagen : een Daf 2100". In 1991 komt zoon Fred fulltime in het bedrijf werken en werd er personeel aangenomen. Het bedrijf begon gestaag te groeien. Chris is zelf heel bescheiden over het succes en weidt het aan het om zich heen hebben van vakkundige en betrokken mensen. Schoonzus Erna Hofmeijer heeft daar wel wat aan toe te voegen. Erna: "Chris is gewoon een fantastisch mens! Hij is goedaardig, een harde werker en een verbinder van mensen." Schoonzus Arja Looyen vult nog aan: "En Chris is altijd positief, recht door zee en heeft een groot gevoel voor humor."

Hal vegen Dat gevoel voor humor is duidelijk overgegaan van vader op zoon. Ook Fred is goedlachs en houdt wel van een lolletje. Hij weet de lachspieren van zijn personeel los te maken door zich zittend op een draaistoel achter de veegmachine te begeven en zich zo voort te laten slepen om de hal aan te vegen. Voorheen zat Fred ook op de lokale toneelvereniging waar hij met vriend Wim Oskam uitblonk in het spelen van komische rollen. Hier is Fred mee gestopt om deel te kunnen nemen aan de vrijwillige brandweer. Fred is net als zijn vader een teambuilder: Iedere vrijdag is er een biertje en een hapje, om zo de onderlinge band te versterken.

Vol vertrouwen Patricia is naast steunpilaar voor Fred ook verantwoordelijk voor de boekhouding en PR. Patricia: "We zijn continu bezig het bedrijf te verbeteren. We hebben net een nieuwe hal geopend waardoor het laden en lossen stiller en efficiënter plaats kan vinden. Als daar behoefte aan is willen we wel een open dag organiseren. We groeien nog steeds en zijn momenteel op zoek naar een goede chauffeur. We gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet. "