• Don Quichot denkt na!

    Marijke de Gruyter & Jet Vervest

Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie!

HOUTEN Het is bijna tijd voor Herfststukjes, jeugdtheater in de herfstvakantie! Van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 oktober zijn er in Theater Aan de Slinger diverse jeugdvoorstellingen, een peuterfilm en extra activiteiten om de vakantie tot één groot feest te maken. De jeugdvoorstelling 'Klein mannetje heeft geen huis' (4-10 jaar) staat op 17 oktober. De kinderen zitten rond een minitheater en kijken naar een verhaal over je 'thuis voelen'. 18 oktober is 'Don Quichot denkt na!' (6-12 jaar), een wonderbaarlijk verhaal over een ridder die een beetje in de war is. 20 oktober komt 'Ifigeneia Koningskind' (8-14 jaar), een ontroerend verhaal van een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen. Alle voorstellingen worden gespeeld door het NTjong. De peuterfilm 'Kikker en vriendjes' wordt op 19 oktober vertoond. Zie www.theateraandeslinger.nl

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER Donderdag 12 oktober 20.15 uur speelt Mylou Frencken haar nieuwe voorstelling 'Leven in het lied'. Mylou zingt, begeleid door haar band, een aantal favorieten van haar collega's en liedjes van eigen hand. Mylou neemt als gast Kees Torn mee. Op vrijdag 13 oktober 20.15 uur wordt het vijftigjarig bestaan van het meidenweekblad Tina gevierd met 'Tina de musical' (try-out). Een voorstelling vol doldwaze avonturen en met een Houtens tintje, want Jaleesa Goris uit Houten speelt de hoofdrol! Kroegtijgers opgelet, want op zaterdag 21 oktober 20.15 uur is het Café Theater Festival. De winnaars van het Utrechtse Café Theater Festival 2017 zijn te gast en spelen op verschillende locaties in ons theater een korte voorstelling. Met het danscollectief MAN||CO, De Mooie Meisjes en MATROSE. Toegang is gratis. Bestel snel gratis kaarten via de website, want vol is vol.

FILM AAN DE SLINGER Donderdag 12 en vrijdag 13 oktober draait Film Aan de Slinger het kostuumdrama 'Tulip Fever'. Een verhaal dat zich afspeelt tijdens de tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw. Dinsdag 17 oktober wordt 'the Nile Hilton Incident' vertoond. Een fascinerend verhaal over corrupte politieagenten in Caïro. Het indringende verhaal 'The only living boy in New York' draait op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober. Het drama gaat over een twintiger die wordt betoverd door de maîtresse van zijn pa. Met o.a. Kate Beckinsale en Pierce Brosnan. Alle films draaien om 20.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ voorstelling 'Don Quichot denkt na!' 6-12 jaar van​ NTJong ​op woensdag 18 oktober 14 uur​.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor maandag 16 oktober 11 uur onder vermelding van 'Don Quichot' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.