Helikoptervluchten

WERKHOVEN De Provincie geeft toestemming aan het bedrijf Heliflight uit Kootwijkerbroek om in de weide nabij Co Bos aan de Steenovenweg in Werkhoven met helikopters op te stijgen en te landen. Het gaat om toeristische rondvluchten. Voor 2015 lag deze toestemming er ook al.

De provincie staat maximaal 100 vliegbewegingen toe. Dat houdt in maximaal 50 rondvluchten, voor maximaal 12 vliegdagen. De vluchten mogen tussen 7 en 23 uur plaatsvinden.

Heliflight moet zorgen dat er voor passagiers voldoende parkeergelegenheid is. Op welke dagen er wordt gevlogen hangt af van boekingen. Heliflight geeft 24 uur van te voren aan wanneer het gebruik gaat maken van deze locatie. Het gaat hier om een TUG ontheffing.

De gemeente Bunnik laat weten dat het bedrijf ook in 2015 een vergunning had om te stijgen en te landen. De gemeente heeft toen aangegeven op voorhand geen bezwaren te hebben. De locatie aan de Steenovenweg ligt buiten het stiltegebied rond Beverweerd. Er zijn al daadwerkelijk een aantal vluchten op die locatie uitgevoerd en de gemeente heeft daarover geen klachten binnen gekregen. Vandaar dat de gemeente Bunnik voor 2016 opnieuw geen bezwaar heeft gemaakt tegen een verlenging van deze vergunning.

Momenteel staat er een bezwaarprocedure open tot 6 weken vanaf 13 juli.