HCKR heeft Wereldprimeur: Hockey zonder rennen

Het doel van Walking Hockey is dat iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau. Na het hockey wordt er in het clubhuis nagekletst onder het genot van een kop koffie. Kortom, veel gezelligheid en gezond bewegen voor alle 60-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. "Door het heel laagdrempelig te houden hopen we dat ouderen een keer een proeftraining mee komen doen, want het is echt heel leuk, gezond en erg gezellig!" aldus de buurtsportcoach.

Er wordt gestart met een pilot op vrijdag 6 november vanaf 11.00 uur op het sportpark van HC Kromme Rijn aan de Tolhuislaan. Alle ouderen zijn welkom om gratis een proefles mee te doen. De weken erna zal er een kleine vergoeding gevraagd worden voor de koffie en thee, maar blijven de kosten erg laag omdat het nog in de ontwikkelfase zit. De sport werd eind september al uitgeprobeerd tijdens de valtraining in de Lindenhof in Odijk. De deelnemers waren enthousiast.

Bunnik Beweegt3 werkt mee aan dit initiatief. Bunnik Beweegt3 is een initiatief van betrokken inwoners van Bunnik om samen met enthousiaste buurtsportcoaches meer mensen in de drie kernen van de gemeente aan het sporten te krijgen. Bent u geïnteresseerd en wilt u mee doen, aanmelden kan bij buurtsportcoach Jesper Oele: j.oele@bunnikbeweegt.nl (naam, leeftijd, telefoonnummer) of bel naar: 06-11764232. Hopelijk tot ziens en tot 6 november.