• V.r.n.l.: Jack Versluis (directeur RAVU), Jorrit Eijbersen (wethouder gemeente Bunnik) en Hans van der Kraan (bestuurslid EHBO Bunnik Odijk).

    EHBO Bunnik Odijk

HartslagNu maakt afspraken over hulpverlening

ODIJK De burgerhulpverlening werd afgelopen vrijdag naar een hoger plan getrokken. De EHBO vereniging Bunnik heeft, in overleg met gemeente en ambulancedienst RAVU, een reanimatienetwerk opgezet, met de naam HartslagNu. Vrijdag werd hiervoor de overeenkomst getekend tussen betrokken partijen. Ook werd een AED bevestigd aan de muur van het gemeentehuis in Odijk.

Agnes Corbeij

HartslagNu is een  reanimatienetwerk van beschikbare burgerhulpverleners en AED's. Het doel is om bij melding van een (vermoedelijke) hartstilstand binnen zes minuten ter plekke te zijn en een reanimatie te starten. Hiermee worden de overlevingskansen tussen het moment van de melding en de aankomst van de ambulance aanzienlijk vergroot.

 

AED Burgerhulpverleners kunnen hierbij aangeven op welke tijden zij meestal wel of niet beschikbaar zijn. De gemeente stelt een AED beschikbaar. Bij een oproep vanuit de meldkamer van de ambulancedienst krijgen vrijwilligers de pincode van het slot door. Zij kunnen dan de AED ophalen en hiermee naar het betreffende adres gaan om te helpen. Anderen worden rechtstreeks naar het adres gestuurd.

Iedereen met een reanimatie certificaat kan zich aanmelden als vrijwilliger voor dit netwerk op www.HartslagNu.nl. Het netwerk beperkt zich nu nog tot Odijk, maar uiteindelijk is het de bedoeling uit te breiden naar Bunnik en Werkhoven. Hoe snel dit lukt is afhankelijk van het aantal deelnemers en eigenaren van AED's die bij willen dragen vanuit maatschappelijke betrokkenheid.

Op donderdag 19 mei om 20:00 uur is in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over dit onderwerp.Ook kunnen vragen gesteld worden op ehbobunnik.hartslagnu@outlook.com.