• Ladies Night

    Raymond van Olpen

Guilty Pleasures (Ladies Night)

HOUTEN Het is de hoogste tijd voor een hartverwarmend en vrolijk avondje theater: woensdag 14 november gaan de Powervrouwen op zoek naar datgene waar ze zich voor schamen, maar wat ze stiekem het allerlekkerst vinden: Guilty Pleasures! Zoals liedjes die je stiekem mooi vindt. Hoe wansmakelijk ook, je zingt ze mee. Dat mag deze avond ongegeneerd met nummers van de Backstreet Boys en John Denver tot operanummers uit La Traviata. Met verder doldwaze acts, van rolschaatsen tot paaldansen, wordt deze avond het ultieme vriendinnenuitje. Met afsluitend een feestje dat hopelijk nog lang doorgaat in de foyer. Met o.a. Peggy Vrijens (Soof: een nieuw begin) en Kim Pieters (Wie is de Mol?). Tickets en info via www.aandeslinger.nl.

FILMS Donderdag 8 november draait de Nederlandse film 'Rafael' (12+), een vluchtelingendrama over de romance tussen kapster Kimmy en Nazir. De film ging in première tijdens het Nederlands Film Festival.

Het levensverhaal van de bekende operazangeres Maria Callas wordt vertoond op dinsdag 13 november. Een documentaire met eigen live-opnames, brieven en zeldzame archiefbeelden.

'Todos lo saben' is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind. Met o.a. Javier Bardem en Pénelope Cruz. De film draait 2 avonden (15 & 16 nov) en een ochtend (21 nov). Zie www.aandeslinger.nl.

VERDER Op 8 november komt de befaamde pianist Michiel Borstlap. Hij speelt op de piano die hij van kinds af aan heeft: 'Georg'. Zijn recent uitgekomen 7e solo-album vormt de basis.

Vrijdag 9 november is het Vertelcafé Houten (een Cultuurcafé). Vertellers en initiatiefnemers Henk Gilhuis en Saskia Bangma bieden een mooi programma met een mix van ervaren en beginnende vertellers. Het zangtrio Vuurvlinder verzorgt de muzikale intermezzo's. Locatie Kleine Zaal, aanvang 20.00 uur. Entree is gratis.

Zondag 11 november komt 'In de kelder staat een huis' (2-4 jaar), over een muis die honderd-en-één bijzondere avonturen beleeft.

Op 15 november staat een zwarte komedie met o.a. Peter Blok en Aus Greidanus sr in de Theaterzaal. Over vier mannen: een grootvader van 75, zijn zoon van 50+ en twee kleinzoons van begin 30. Ze hebben elkaar jaren niet willen zien, maar zijn nu op elkaar aangewezen.

Lebbis en LAVALU zijn uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling Guilty Pleasures op woensdag 14 november aanvang 20.15 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 12 november 9 uur onder vermelding van ‘Guilty Pleasures’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.