• De sinterklaascommissie van Odijk is op zoek naar een aantal Pieten die wel oren hebben naar een gratis driedelige theatercursus.

    Sinterklaascommissie Odijk

Gratis theatercursus voor Piet

ODIJK De sinterklaascommissie van Odijk is op zoek naar een aantal Pieten die wel oren hebben naar een gratis driedelige theatercursus, gegeven door een gediplomeerde theaterdocent, in het eigen dorp.

De zomer is nog niet helemaal afgelopen of de pepernoten liggen alweer in de winkel. Ook de sinterklaascommissie van Odijk is druk aan het voorbereiden om de Sint waardig te kunnen ontvangen. Waren het vorig jaar de scholen, dit jaar wordt samengewerkt met Scouting Katimavik en BO!NK Theaterschool.

Om de intocht tot een groot succes te maken, is de organisatie op zoek naar een aantal Pieten die hun kwaliteiten willen verbeteren onder professionele begeleiding. Drie woensdagavonden steekt de docent van BO!NK Theaterschool energie in het creëren van verschillende Pieten, met ieder hun eigen karakter.

Dus heb je acteerambities of vind je het gewoon leuk om drie avonden bezig te zijn met theater? En doe je graag mee met de uitvoering tijdens het Sinterklaasfeest in het Dorpshuis op 25 november? Of ben je een Piet die wel een opfriscursus kan gebruiken? Zet je graag een typetje neer? En ben je tussen de 18 en 81 jaar oud? Meld je aan.

BO!NK Theaterschool heeft een mooi programma opgezet om in ieder geval acht verschillende Pieten te trainen. Op drie woensdagavonden, 17 en 31 oktober en 14 november, gaat de docent met de cursisten aan de slag met drie thema's.

1. Fysieke transformatie en stemgebruik: Je houding en beweging is zeer belangrijk. Je overtuigt het publiek hiermee. Doordat je transformeert, ontdek je een nieuwe versie van jezelf. En die versie zet je in tijdens het Sinterklaasfeest.

2. Improvisatie: spontaniteit en creativiteit worden geprikkeld en de Pieten komen langzaam uit hun comfort zone.

3. Het eindresultaat: Het totaalplaatje wordt gepresenteerd aan de jury. Door middel van opdrachten mogen de Pieten ''de vloer op''. Wie is er klaar voor het grote Sinterklaasfeest?

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Wil je graag meedoen of twijfel je nog en heb je vragen? Mail of bel dan met Agnes Corbeij: agneskrijnen@gmail.com of 06-12171777.