Getekend voor directe aansluiting op A12 naar het Oosten

Kuun Jenniskens

REGIO Vorig jaar al gaf Rijkswaterstaat toestemming voor een directe aansluiting op de A12 voor Houten. Twee jaar geleden op 24 maart kondigde de provincie Utrecht samen met Houten en Bunnik een Integraal onderzoek aan om sluipverkeer uit het buitengebied van Bunnik te trekken. Een dag voor de landelijke verkiezingen tekenen twee VVD'ers een Bestuursovereenkomst over deze aansluiting van de Limesbaan N421 op de A12.

 

Voor deze oostelijke ontsluiting van Houten is toestemming van het Rijk nodig. Op 14 maart is dit vastgelegd in een bestuursovereenkomst en getekend door minister Melanie Schultz van Haegen (VVD, Infrastructuur en Milieu) en gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (VVD, Mobiliteit). Hiermee lopen ze vooruit op de andere elementen van het integrale plan voor het buitengebied van Bunnik en Houten. De bestuursovereenkomst is getekend onder voorbehoud van goedkeuring door Provinciale Staten op het integrale plan voor het hele buitengebied - want die zijn eind dit jaar aan zet.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): "Een oostelijke ontsluiting van Houten op de A12 is een lang gekoesterde wens van de regio. Ik kan de wens goed begrijpen omdat hiermee veel sluipverkeer uit het buitengebied kan worden gehaald. We zetten met de afspraken vandaag een eerste stap. We gaan samen onderzoeken hoe we de nieuwe aansluiting kunnen realiseren."

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit): "Ik ben verheugd dat wij deze stap naar een integraal plan voor het buitengebied van Bunnik en Houten hebben gezet. Hierdoor zal de veiligheid en leefbaarheid verbeteren. Dit jaar zullen Provinciale Staten besluiten of er tot uitvoering wordt overgegaan."

In het plan is ook een fietsunnel onder de A12 ingetekend