• Het team Meisjes-10 gaven er de voorkeur aan om jongedames genoemd te worden.

    Richard Thoolen

Geslaagde schoolsportdag

BUNNIK Vrijdag vond op de sportvelden van voetbalvereniging Bunnik '73 en hockeyclub HC Kromme Rijn een schoolsportdag plaats. Het toernooi was georganiseerd door buurtsportcoach Robin Eerkens, die versterking had gekregen van studenten van het Sportcollege, docenten, ouders en vrijwilligers.

Richard Thoolen

GEEN KIND MEER Kinderen van basisscholen Anne Frank, de Bongerd, Cammingha en de Delteyk waren ingedeeld in gemengde teams die tezamen een parcours aflegden, bestaande uit 11 sportieve uitdagingen. We volgen voor dit verslag het meisjesteam 10 bestaande uit Amber, Lotte, Juul, Sammie, Nina, Nourine, Kajsa, Jet, Nadia, Lisa, Féline, Meera, Kiki en Simone. Direct wordt duidelijk dat de meisjes zich in een belangrijke overgang bevinden wanneer hun begeleider zegt: ,,Kom op meiden, we gaan beginnen." Als reactie krijgt deze: ,,Nee, we zijn geen meiden maar jongedames!" De begeleider begaat nog een vergissing door aan de mevrouw die het onderdeel hordelopen begeleidt, te vragen: ,,Bent u nummer 11?" De vrouw is even stil en zegt dan koeltjes: ,,Nee, ik ben Hannie. Ik begeleid 11." Tja, niemand vindt het leuk om een nummer te zijn.

BIJZONDERHEDEN Bij het onderdeel doelschieten laat Amber weten dat zij een afwijking heeft. Bijzonder wel, want er is verder niets aan haar te zien. Maar dan vervolgt zij: ,,Ja, naar links." Ze schiet vervolgens de bal rechts naast het doel. Simone zit op voetbal, maar vindt doelschieten maar saai. ,,Ik vind iemand omver beuken veel leuker, maar daar krijg je hier geen punten voor." Nina heeft haar schoenen uitgedaan en draagt aan haar ene voet een rood-wit gestreepte sok en aan de andere een grijze. Je zou verwachten dat ze zou zeggen: ,,Ja vreemd hè, ik heb thuis nog zo'n paar", maar in plaats daarvan laat ze weten dat ze haar sokken altijd in het donker uitzoekt en het voor haar dan ook een verrassing is wat ze aan heeft. Kiki is deze dag jarig en vindt dat ze daarom recht heeft op 5 punten extra per onderdeel. Dat lukt haar alleen bij het ballen gooien.

STOM De jongedames doen enthousiast mee aan de onderdelen, maar gaan niet allemaal voor de winst. Sommigen gaan louter voor hun plezier en vinden de punten een onbelangrijke bijzaak. Dat betreft vooral het trio Nina, Jet en Féline van de Anne Frank. Het hordelopen dopen ze om in hordeduiken, bij de 600 meter duurloop komen ze gezamenlijk ten val en hebben dan zoveel tijd nodig om weer op te staan, dat het eindsignaal allang geklonken heeft. Van drie andere onderdelen worden door deze jongedames de spelregels aangepast. Wanneer zij hierop vriendelijk worden aangesproken, laten ze weten dat ze een leeftijd bereikt hebben waarop ze niet meer meedoen aan stomme dingen.

Wie ze wel nog weet te motiveren is Martin, die het skippybal slingeren begeleidt. Als uitdaging geeft hij extra punten aan wie hem weet te raken. Iedereen deed opeens haar uiterste best, en diverse jongedames wisten de bonus te pakken. Juul geeft bij het laatste onderdeel aan dat ze er lekker in begint te komen.

VRIENDSCHAP Het was een leuke dag waaraan door een ieder veel plezier beleefd werd. Aan het eind werden er nog telefoonnummers op armen geschreven en bleken jongedames die elkaar 's morgens nog niet kenden, elkaar 's middags tot vriendin verheven te hebben.