• De pilot Bewegend

    Richard Thoolen

Gemeente start pilot Bewegend Leren

Donderdag is er tijdens de regionale bijeenkomst van NL-Vitaal een convenant getekend door samenwerkingspartners Gemeente Bunnik, Gemeente Houten, KMN Kind & Co en Springlab. Hierin is vastgelegd dat zij gezamenlijk een pilot zullen uitvoeren op het gebied van Bewegend Leren.

De pilot is gebaseerd op een gezamenlijke visie van de samenwerkingspartners. Wethouders Herman Gerdes en Jorrit Eijbersen, bestuurder KMN Kind & Co Bertus Koot en Chief Springlab  Jan-Paul de Beer zijn allen van mening dat de zit-cultuur die we met zijn allen gecreëerd hebben slecht voor ons is, en er  natuurlijke manieren van bewegen terug gebracht moeten worden in de samenleving. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar zal met de weg der geleidelijkheid moeten gebeuren. Hat zal een lang proces worden, maar uiteindelijk gezondere en blijere mensen voortbrengen. Een goede start is om te beginnen bij de basis: de voorschoolse periode en het basisonderwijs.        

Eijbersen: "Iedereen is het er over eens dat het welzijn van kinderen een belangrijke factor is. We willen dat onze kinderen zelfverzekerd zijn, zich goed voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom moeten ze veel bewegen. Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen goed is voor fysieke en mentale ontwikkeling. Voor het ontwikkelen en onderhouden van hersenen blijkt bewegen zelfs essentieel. In de praktijk zien we echter dat kinderen steeds minder bewegen."

De pilot zal in eerste instantie uitgevoerd worden bij de voorschoolse opvang Bij gebleken succes zal het uitgebreid kunnen worden naar het basis onderwijs.

Lees voor meer informatie 't Groentje van aanstaande woensdag.