• Op deze hoek van de Boomgaardweg met De Meent verrijzen mogelijk appartementen

    Kuun Jenniskens
  • De woning met het rieten dak is door de gemeente aangekocht

    Kuun Jenniskens

Gemeente koopt woning vanwege bouwplannen op De Meent

ODIJK Ook al wil de gemeente zich niet uitlaten over details, zeker is dat er ideeën zijn om op de hoek van De Meent met de Boomgaardweg woningen te bouwen. De gemeente heeft de woning Boomgaardweg 4 uit strategisch oogpunt gekocht. Dit om toekomstige ontwikkelingen mogelijk te kunnen maken.

Kuun Jenniskens

Woningbouw in de dorpskernen staat hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente. De gemeenteraad wordt donderdagavond gevraagd voor de aankoop van de woning 295.000 euro beschikbaar te stellen. De bewoners van nummer 4 hebben hun woning zelf aan de gemeente aangeboden. Zij bewonen de helft van de rietgedekte boerderij aan de achterkant. Boomgaardweg 4 vormt samen met nummer 2 een voormalige boerderij die gesplitst is, met De Meent 31 is er een Vereniging van Eigenaren.

De gemeente verkent dit gebied voor woningbouw. 

Het pand van garagebedrijf Goes heeft sinds 2004 een woonbestemming. Piet-Jan Goes laat weten zelf geen plannen te hebben, maar er wel voor open te staan wanneer de gemeente woningbouw op deze locatie wil ontwikkelen. Goes: ,,Als er afgerekend wordt, heb ik er geen problemen mee. Ook Meent 33 is van mij, en dat huis staat er niet al te best bij. Als hier appartementen, horeca of winkels komen, vind ik het goed.” Dit verhaal speelt al vanaf 2004 zegt Goes. ,,In de tijd dat benzinepomp van De Klein van de Meent vertrok.”

De gemeente gaat een stedenbouwkundige verkenning doen naar de haalbaarheid van woningbouw op deze locatie. Binnen de Woonvisie is de gemeente van plan veel appartementen te gaan bouwen. De gemeente gaat overigens niet als projectontwikkelaar voor dit plan fungeren. Tijdens de planvorming zal de gemeente de woning (vanaf november dit jaar) gaan verhuren.