• Bibliotheek

Gast aan Tafel in de bibliotheek

BUNNIK Vanaf januari 2019 staat elke woensdagmiddag een gast tafel centraal in Bibliotheek Idea Bunnik. Gast aan Tafel is een lunch-ontmoeting waar iedereen mag aanschuiven en meepraten. Rosan Vernooij, coördinator van de bibliotheek, legt uit: ,,De bibliotheek is een platform waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen delen. Daarbij kan een boek centraal staan. Maar ook een persoonlijk verhaal van iemand kan inspirerend zijn voor anderen."

Iedereen kan op vrijwillige basis naar de bibliotheek te komen om te vertellen over wat hem of haar bezig houdt. Dit is mogelijk tijdens de nieuwe activiteit Gast aan Tafel. Mensen die graag hun persoonlijke verhaal willen delen, mogen dat komen doen. ,,Heeft u een mooie reis gemaakt, een bijzonder vak of een aparte verzameling? In de bibliotheek kunt u uw verhaal vertellen of gewoon aanschuiven. Neem uw eigen lunchpakket mee. De koffie en thee staan voor u klaar", aldus Vernooij.

Op woensdag 16 en 23 januari schuift een natuurgids van het Cursusproject aan en vertelt over haar belevenissen tijdens haar wekelijkse wandelingen rond Bunnik. Elke donderdag wandelt ze met een groepje inwoners van Bunnik. Natuur, gezelligheid en verwondering staan centraal.

Jaarlijks vindt van half januari tot en met half februari de Maand van de Spiritualiteit plaats. Door met aandacht te leven, voor wat er écht toe doet, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans. Maar hoe doen we dat? Neem uw tips mee naar de bibliotheek en laat u inspireren door anderen op 30 januari.

6 februari is voor W.v.t.t.k: Wat verder ter tafel komt.

Op woensdag 13 februari komt Odijkse auteur Gregor Verwijmeren vertellen over zijn debuutroman "De vorm van geluid" die meer omvat dan alleen het onderwerp tinnitus.

Gast aan Tafel vindt plaats in bibliotheek Idea Bunnik, Camminghalaan 27c op woensdagmiddag van 12.00 uur tot 13.00 uur. Gratis koffie en thee. Aanmelden niet nodig. Zelf lunchpakket meenemen.