• Gasloos wonen, maar hoe?

    Pixabay

Gasloos wonen? Maar hoe dan?

BUNNIK U hebt natuurlijk ook gehoord dat de gaswinning in Groningen gaat stoppen en dat alle gebouwen in Nederland uiteindelijk zonder aardgas verwarmd moeten worden. Bovendien wilt u toch ook meehelpen om de CO2 uitstoot te verminderen zodat de klimaatverandering binnen de perken blijft. Maar hoe ziet die gasloze toekomst er uit voor uw woning? Moet u infrarood panelen plaatsen of misschien een warmtepomp? Mag je in Bunnik eigenlijk wel een warmtepomp plaatsen? Of moet u eerst uw huis nog beter isoleren? Wat zijn de plannen van de gemeente, en wie gaat het betalen?

De Energiegroep Bunnik organiseert op 15 oktober een avond waar ze op dit soort vragen een antwoord proberen te geven. In een drietal presentaties krijgt u:een stappenplan om uw woning klaar te maken voor gasvrije verwarming (Kees Stap, Energiepaleis) de aanpak bij een woning die onlangs van het gas is afgegaan (Cor Hofstee, EGB) een overzicht van subsidies en financieringsmogelijkheden (Erik Alsema EGB).

De gemeente Bunnik zal een korte toelichting geven over waar ze op dit moment staat met betrekking tot gasloze wijken.

Bovendien zal er een markt zijn waar een aantal lokale bedrijven hun producten en diensten aanbieden, bijv. voor woningisolatie, warmtepompen, zonnepanelen of andere oplossingen.

Locatie: Gemeentehuis Bunnik, Singelplantsoen 1, Odijk

Datum en tijd: 15 oktober, inloop vanaf 19.30, presentaties 20.00-21.00.