• In MOA is momenteel werk te zien van de Vlaamse topfotograaf Stephan Vanfleteren.

    Museum Oud Amelisweerd

Foto's Vanfleteren te zien in MOA

BUNNIK In MOA (Museum Oud Amelisweerd) is vanaf zaterdag 19 maart een nieuwe tentoonstelling te zien: 'Stil Leven'. De tentoonstelling bestaat uit nieuw werk van Vlaams topfotograaf Stephan Vanfleteren. Voor de tentoonstelling liet Vanfleteren zich inspireren door de collecties van het museum.

In nieuw fotowerk, dat speciaal voor de tentoonstelling tot stand kwam, treedt Vanfleteren in dialoog met het oeuvre van Armando, het landhuis Oud Amelisweerd en de omringende natuur. De tentoonstelling is een ode aan de stilte; een fotografische reis langs thema's als schoonheid, melancholie en herinnering.

MOA zet met deze tentoonstelling de traditie van opdrachtgeverschap van Oud Amelisweerd voort. Zo liet baron Gerard Godard Taets van Amerongen eind 18e eeuw zeer kostbaar papierbehang in China maken om er de wanden van twee salons mee te bekleden. Eind 20e eeuw werd het huis gebruikt als artist in residence voor kunstenaars als Erwin Olaf en Inez van Lamsweerde.

Stil Leven van Stephan Vanfleteren & Armando is te zien van 19 maart tot 18 september 2016. Het MOA | Museum Oud Amelisweeerd is te vinden op de Koningslaan 9 in Bunnik. Voor meer informatie: www.moa.nl of 030-8905460. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op paasmaandag en pinkstermaandag.