• Personeel van de bedrijven rond het Bunnikse station geniet van de broodjes van Coccole.

    Margriet Hunse

Foodtruck bij station

BUNNIK Het station in Bunnik is de afgelopen jaren onder handen genomen. Nu is het de beurt aan het gebied er omheen. Verschillende partijen sloegen de handen ineen om het gebied aantrekkelijker te maken voor zowel omwonenden als werknemers van de vele kantoorgebouwen.

Margriet Hunse

PLACEMAKING Het proces van placemaking, zoals dat in vaktermen heet, werd aanvankelijk door de provincie Utrecht opgestart. Inmiddels is het helemaal in handen van een werkgroep van Bunnikse bedrijven en inwoners, samen met de gemeente Bunnik. De werkgroep van Vrumona, Engie, BAM, het Postillion hotel, LievensCSO, Buitengoed de Boomgaard, de gemeente en wijkvereniging de Engboogerd hield al meerdere brainstormsessies.

PARKEERDRUK Martien Sikking van Vrumona: ,,Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om het Anton van Dampad aantrekkelijker te maken, het fietspad dat loopt tussen het spoor en het Vrumona-terrein. Werknemers van Vrumona en het Postillion hotel maken daar veel gebruik van, en het blijkt dat ze vooral 's avonds een onveilig gevoel ervaren. Dat willen we veranderen." Ook de loopbrug over de A12 wordt als onprettig ervaren, ook door gasten van Buitengoed de Boomgaard. Dat is wellicht met betere verlichting op te lossen. Roelf Bollen van LievenseCSO : ,,De parkeerdruk is hier hoog. De gemeente realiseert 100 extra parkeerplaatsen. Maar aanvullend daarop onderzoekt een aantal bedrijven naar de mogelijkheid om van elkaars parkeerplaatsen gebruik te maken." Roelf: Er was hier geen verblijfplek. Bij het placemaking-proces is ook de Uithof in Utrecht betrokken. Studenten van de HKU gaan de fietstunnel opvrolijken, en studenten van de HU en de universiteit zijn bezig met een businesscase.

FOODTRUCK Op het grasveldje bij het station zijn in mei door de werkgroep twee picknickbanken geplaatst. Die worden met mooi weer al dagelijks gebruikt door lunchend kantoorpersoneel. Na werktijd zijn er al buurtbewoners gesignaleerd. Maar om het helemaal aantrekkelijk te maken voor alle gebruikers van het gebied, staat er deze zomer elke vrijdag een foodtruck. De eerste dag blijkt meteen een succes. Groepjes collega's staan geduldig te wachten tot ze aan de beurt zijn, maar ook nieuwsgierige buurtbewoners komen de broodjes van Coccole proberen.

VRIJDAG Eigenaar Sandra Houwers uit Bunnik is druk met broodjes maken, voor deze gelegenheid geassisteerd door echtgenoot Evert. ,,Ik werk zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers, zoals het Rijnrund voor mijn broodjes hamburger. Het fruit voor de smoothies komt gedeeltelijk uit mijn eigen volkstuin." Op woensdagen staat Houwers in het Walkartpark in Zeist, en regelmatig doet ze buitengoed de Boomgaard aan. De standplaats bij het station is een welkome uitbreiding van haar werkzaamheden. Haar eerste klanten waren twee werknemers van 'overburen' BAM. ,,Een perfect broodje, en een lekkere smoothie" is hun oordeel. De foodtruck staat er in ieder geval elke vrijdag tussen 12 en 2, tot 1 september. Bij succes wordt de aanwezigheid daarna voortgezet.