• Margriet Hunse

Fluitekruid krijgt buurt-AED

ODIJK De actie voor een AED voor de Kruidenbuurt was een groot succes. De actie liep tot 13 februari, maar al op 28 januari was het benodigde bedrag van 1660 euro bereikt.

Initiatiefneemster Claudia van Dijk regeerde blij: ,,Het artikel in het Groentje van 23 januari heeft veel reacties en donaties opgeleverd. Je gelooft het niet, maar ik heb in 15 dagen tijd de buurt-AED volledig gefinancierd gekregen met hulp van donaties van buren en zelfs 2 of 3 mensen buiten onze wijk. Hoe vet is dat!"

Er waren zelfs twee bedrijven die gratis aanboden om de elektriciteit voor de AED aan te leggen, maar de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje neemt die kosten op zich. De Stichting hoopt dat er meer buurt-AED's in de gemeente kunnen worden medegefinancierd. Van Dijk is nog aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een reanimatiecursus voor haar buurtgenoten te organiseren. De AED wordt in maart geplaatst. Op www.buurtaed.nl kunt u vinden hoe u zelf een actie kunt starten voor een AED in uw wijk.