• Heb je een idee voor een groen project? Meld je aan!

    Archief BDUMedia

Financiële steun voor groene projecten

UTRECHT Vanaf 11 februari kunnen bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht weer een voucher aanvragen voor de realisatie van een groen project. De tweede ronde van de voucherregeling "Beleef en Bewonder" is dan geopend! Er zijn vouchers beschikbaar ter waarde van €500,- of €1.000,-. Met deze bijdrage kunnen bewoners een bijdrage leveren aan de vergroening van hun dorp of wijk.

De voucherregeling wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat burgers meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht.

Via de website http://www.groenaandebuurt.nl/vouchers-beleef-en-bewonder/ kunnen geïnteresseerden meer informatie over de regeling vinden, waaronder ook een reglement en een aanvraagformulier. Afgelopen jaar zijn met de voucherregeling meer dan 180 groene projecten gerealiseerd. Waaronder een vlindertuin bij de school Stip VSO, een groepstuin in Houten met bomen en bankjes en er is een nestkastenproject voor uilen ondersteund in Woerden.    

De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Binnen dit programma worden vrijwilligers en gemeenten ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website www.groenaandebuurt.nl.