• Een deel van het team van het Filmhuis Odijk, op de bar van de Schoudermantel. Liesbeth, Annet, Gerda, Monique en Thobias.

    Agnes Corbeij

Filmhuis is weer 'up and running'

ODIJK Na twee maanden is het Filmhuis in Odijk weer terug van weggeweest. In februari werd de vertoning van de film gestaakt wegens technische problemen en ook de filmmarathon in maart ging niet door. Vrijdag genoten aanwezigen weer van een Oscarwinnende film, 'Capote' van Bennett Miller.

 Agnes Corbeij

Twee dames begonnen in 2007 met het Filmhuis in Odijk, toen nog in het oude Dorpshuis. Annet Koenders was aanwezig bij die aftrap. "Ze draaiden de film 'Habla con Ella' en er was gratis popcorn. Het was heel druk en er lag een intekenlijst voor mensen die zich wilden inzetten voor het Filmhuis."

 

EIGEN DORP Annet schreef zich meteen in. "Ik woonde net twee jaar in Odijk. Het komt er maar zelden van om naar de bioscoop te gaan. Bovendien vind ik het prachtig om een film te kijken in je eigen dorp." Met negen anderen runt Annet het Filmhuis.

 

SCHOUDERMANTEL Het Filmhuis huist tegenwoordig in het jeugd- en jongerencentrum De Schoudermantel, achter het gemeentehuis. Door de jaren heen zijn veel verschillende films gedraaid. Van Hollywoodfilms tot filmhuis, van Hongaars tot Cubaans. "We kiezen zelf de films en staan altijd open voor suggesties."

 

HULP Het team van het Filmhuis kan versterking gebruiken. "De enige vrijwilliger uit Bunnik houdt ermee op. We hopen dat we een andere Bunniker kunnen vinden."

 

TIMBUKTU Op 6 mei wordt de volgende film gedraaid, Timbuktu. Dit is een drama - genomineerd met een Oscar - waarin het vredige leven van Kidane in een dorpje nabij Timboektoe wordt verstoord.