• The Dark Horse

Filmhuis Odijk vertoont The Dark Horse

ODIJK In de Schoudermantel in Odijk draait vrijdag 1 maart om 20.00 uur (deur open om 19.30 uur) de film The Dark Horse.

The Dark Horse vertelt het waargebeurde levensverhaal van Genesis Potini. Genesis Potini was een schaker uit Nieuw-Zeeland met een bipolaire stoornis. Hij probeerde, met schaken, het leven van jongeren - in een samenleving waarin het moeilijk is de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan - hun leven weer op de rails te krijgen. Daarbij overwon hij de moeilijkheden van zijn eigen aandoening en ging hij confrontaties aan met criminelen. The Dark Horse is grappig en rauw. Zeker ook aangrijpend en ontroerend. In eigen land wordt het Nieuw-Zeelandse drama, The Dark Horse, door critici beschouwd als een van de beste films van eigen bodem van de laatste jaren.

Kaarten kosten 6 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Slijterij Barrique, Odijk; 't Frietmanneke, Bunnik en bij Bakkerij Doeleman, Werkhoven. Reserveren van kaartjes is niet mogelijk. Als er plaats is zijn er ook kaartjes aan de deur verkrijgbaar.