• Filmavond `Zachte Kracht' in Atelier Amelisweerd

    Donna Kromwijk

Verbindende herfsteditie 'Filmavond Zachte Kracht'

De herfsteditie van de `Filmavond Zachte Kracht' op donderdag 28 november was een groot succes. Speciaal voor deze gelegenheid werd Atelier Amelisweerd met een houtkachel, gekleurde lampionnen en pianomuziek omgetoverd tot een sprookjesachtige filmlocatie in het bos. 

Deelnemers ontmoetten elkaar tijdens een wandeling naar de filmlocatie. Met verrassende vragen werden zij uitgedaagd elkaar beter te leren kennen. Na een ontvangst op locatie met live gitaarmuziek door gastheer Menno Stom, startte documentaire `Zachte Kracht'. 

`Zachte Kracht' is een documentaire waarin de zussen Donna en Elvie op zoek gaan naar evenwicht in onze 21ste eeuwse samenleving. Hoe kun je leven, werken en creëren vanuit de zachtheid én de kracht die je van nature in je hebt?

De verkenning uit de film werd als vanzelf voortgezet in een verdiepend nagesprek, begeleid door documentairemaakster en coach Donna Kromwijk zelf. Deelnemers wisselden uit wat hen had geraakt, wat de film in hen losgemaakt had en wat ze meenamen. Ieder vanuit hun eigen leven, uitdagingen, ervaringen en wijsheid. De figuurlijke maskers gingen af. Er ontstond een openhartig gesprek, van hart tot hart.

Enkele reacties van deelnemers waren: ,,Een prachtige film!", ,,Ik gun het mezelf om meer te leven vanuit zachte kracht", ,,Fijn om te merken dat anderen ook zoeken naar dit evenwicht, en daar zo open over te kunnen hebben" en ,,Wat bijzonder dat we in één avond elkaar zo goed hebben leren kennen."