• Yvon Hoogendijk

Programma Open Monumentendag Bunnik

BUNNIK Dit jaar is het thema voor de landelijke Open Monumentendag 'Plekken van plezier'. Bunnik heeft dit thema vertaald naar 'Viert u met ons mee?'. Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 kunt u in en rondom een aantal kenmerkende monumenten in Bunnik, Odijk en Werkhoven op allerlei wijze de Open Monumentendagen vieren. Kom leren dansen, naar muziek luisteren, sterke verhalen horen, aan rondleidingen meedoen, torens beklimmen of een markt bezoeken.

Op het dorpsplein in Bunnik wordt op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur een historisch dorpsfeest georganiseerd. Bezoekers kunnen genieten van muziek en spel en maken kennis met historische ambachten die in vroegere tijden voor Bunnik heel belangrijk waren. Op het terras van het wapen van Bunnik en in de oude Dorpskerk treden de hele middag koren, orkesten en muziekensembles op. BO!NK theater heeft speciale acts ingestudeerd waarmee zij het publiek vermaken.

Op zaterdag en zondag hebben het Witte Kerkje en Het Wapen van Odijk een 'plezierig' programma samengesteld. U kunt lezingen en muziekuitvoeringen bijwonen, sterke verhalen aanhoren, een film over Odijk bekijken en leren Barokdansen.

Zaterdag wordt in Werkhoven de korenmolen 'Rijn en Weert' tussen 10.00 en 17.00 uur omgetoverd tot Moulin Rouge.

Zondag kunt vanaf 10.30 uur elk half uur met een gratis rondleiding omhoog in de watertoren.

Daarnaast hebben weer vele monumenteigenaren hun deuren en poorten geopend voor bezoekers en geven zij gratis rondleidingen.

Het programma is terug te vinden in de lokale gids, die te verkrijgen is bij de opengestelde monumenten, in restaurants, in verschillende winkels en op het gemeentehuis. Op www.openmonumentendag.nl/bunnik vindt u meer informatie.

Het comité heeft zin om Open monumentendag op 14 en 15 september te vieren. 'Viert u met ons mee?'