• Deux Chevaux

Oude 2CV's in Bunnik

BUNNIK Dit jaar viert Citroën, dat het merk honderd jaar bestaat. Daarom zijn er vele activiteiten en zijn alle Citroënclubs actief om dit jubileum te vieren. Zo ook de Deux Chevaux Clubs, de 2CV is hier in Nederland vooral bekend als het (Lelijke) Eendje. Nu is die Eend waarschijnlijk goed bekend in Bunnik, omdat Duck City gevestigd is in Fort Vechten en de gestalde Eendjes zichtbaar zijn vanaf de snelweg.

Maar in het weekend van 31 augustus en 1 september voegen zich daar ook nog eens een veertigtal oudere Eenden bij. De oude en nog steeds rijdende exemplaren zijn in Nederland sinds 1953 tot op heden nog steeds een bekend beeld op de weg. De ribbelkap (motorkap) is karakteristiek voor de oudjes met een vermogen van 9 of 12 pk.( de gemiddelde moderne grasmaaimachine heeft meer dan 12 pk vermogen).

In het weekend van 31 augustus tot en met 1 september viert de EEEC ( de Enige Echte Eenden Club) haar veertig jarig bestaan, dit is de club van de ouderen Eenden, de exemplaren van voor 1970. Die rijden net iets langzamer en klinken net iets anders dan de jongere soortgenoten. Verder rijden ze net zo comfortabel en is de vering net zo subliem.

De club is neergestreken in Camping Buitengoed de Boomgaard en geeft op zaterdagmiddag kampeergasten te gelegenheid om mee te rijden met een rit in de omgeving. Het is dus heel goed mogelijk, dat u die zaterdag een sliert Eenden door uw straat of door het landschap ziet rijden. Mocht u mee willen rijden meld u aan bij Camping Buitengoed de Boomgaard, u bent welkom.