• Autoservice Goes
  • Autoservice Goes
  • Autoservice Goes

Op weg naar een groot avontuur in het Hoge Noorden

BUNNIK Een ongekende avontuurlijke ervaring in het Hoge Noorden. Martin Goes uit Bunnik vormt samen met Leo Tiggeloven een serviceteam bij de Nokian Navigate North. Een rit waarbij in 8 dagen 7.000 kilometer wordt gereden door zes landen. Met de Nokian Navigate North wordt enorm veel geld opgehaald voor het goede doel 

De start is vrijdag in het Zweedse Torsby, niet ver van de grens met Noorwegen. Martin Goes en Leo Tiggelhoven gingen woensdag op weg die startplaats in Scandinavië. Ze rijden in een auto die ze samen geheel gereed gemaakt en aangepast hebben, inclusief gereedschap/materialen die eventueel noodzakelijk zijn bij het stranden van de deelnemende auto's. De team zijn live te volgen via Live te volgen: https://navigatenorth.nl/live/

Martin Goes is werkzaam bij Autoservice Goes in Bunnik, dat ook een steentje heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van de deelname van beide heren. Leo Tiggeloven heeft een eigen schadeherstelbedrijf en heeft ook veel ervaring in de autotechniek.

ADEMBENEMEND De Navigate North is een groot avontuur; een sportieve rit door het hoge noorden van 17 t/m 25 januari. Het spelelement maakt deze rit een van de meest bijzondere in zijn soort. De adembenemende natuur in het hoge noorden, de rust, de natuur en, wellicht, het noorderlicht bezorgen de deelnemers onvergetelijke ervaringen. 

De teams rijden iedere dag een route, zeg maar 'een rondje poolcirkel' in 8 dagen. Maar waarnaartoe precies? Dat is nog een verrassing. Navigate North is namelijk een navigatie-avontuur. De deelnemers krijgen telkens GPS-coördinaten aangereikt. Soms zomaar, soms moet er ook echt wel wat voor gedaan worden. De bedoeling is om zo goed mogelijk te navigeren naar het volgende 'waypoint'. Onderweg zijn er echter wel bonus en malus coördinaten. Door goed te navigeren en de juiste keuzes te maken met de bonus en malus locaties gooi je hoge ogen in het klassement.

Maar Navigate North is bewust geen rally. Snelheid is niet het belangrijkste en voor te hard rijden krijgen de deelnemers strafpunten. Doordat de locatie en de snelheid van ieder team telkens gemonitord wordt, kan iedereen in real time in de gaten worden gehouden.

STICHTING GROOT HART Met Nokian Navigate North wordt veel geld ingezameld. De meeste teams rijden duizenden euro's bij elkaar voor de door henzelf geselecteerde goede doelen en ook de organisatie draagt een steentje bij. Het goede doel waar de organisatie zich voor inzet, is Stichting Groot Hart. Deze stichting zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor ernstig zieke kinderen. Stichting Groot Hart maakt een complete racebelevenis mogelijk waarbij de kinderen met een echte coureur racen over het circuit. Initiatiefnemer van Groot Hart is tv-presentator en autocoureur Rob Kamphues. Hij onderging als 3-jarig jochie een hartoperatie waaraan hij zijn leven te danken heeft. Nog steeds heeft hij een speciale plek in zijn hart voor kinderen die leven met een ernstige ziekte of aandoening. Om hen, samen met hun gezin een mooie dag te bezorgen, is Groot Hart opgericht.