• De burgemeester met Buurvrouw en Buurvrouw

    Gerard van Santen
  • Parels van de Krommerijn

    Gerard van Santen
  • Aanwezigen op de kerstviering

    Gerard van Santen

Kerstviering voor de senioren van Bunnik

BUNNIK Jarenlang was er in de gemeente Bunnik een kerstviering voor de oudere inwoners. Helaas kon deze feestelijke gebeurtenis in 2018 niet doorgaan, maar nu is deze traditie in ere hersteld! Dankzij de gulle bijdragen van een aantal Bunnikse ondernemers en welzijnsorganisaties was er niet alleen dit jaar weer een kerstviering maar zal die ook in 2020 en 2021 met de onmisbare hulp van vele vrijwilligers kunnen worden georganiseerd door Seniorenactiviteiten Bunnik (SAB).

Op woensdag 11 december kwamen meer dan 200 senioren uit de drie Bunnikse dorpskernen naar De Landgoederij in Bunnik voor een feestelijk samenzijn met als motto “Kerstviering is Ontmoeting”. 

De deelnemers werden gastvrij ontvangen in een prachtig versierde zaal in kerstsfeer. De feestelijkheden werden geopend door burgemeester Ruud van Bennekom, nadat hij op speelse wijze was geïntroduceerd door Theaterduo Buurvrouw en Buurvrouw uit Odijk. Wethouder Erika Spil las een indrukwekkend kerstverhaal voor en toen was het tijd voor koor en orkest Parels van de Krommerijn. Onder begeleiding van accordeonmuziek zongen zij bekende kerstliederen. 

Na een overheerlijke lunch kwamen de Parels van de Krommerijn nogmaals op het podium met muziek en zang en werd er volop meegezongen door de aanwezigen. Ook Buurvouw en Buurvrouw kwamen weer aan het woord met grappige sketches. Daarmee kwam een einde aan een zeer geslaagde kerstviering. De aanwezigen hadden alle gelegenheid elkaar te ontmoeten, ze hebben volop genoten en waren zeer gelukkig met het herstel van een oude traditie.