• Het was druk bij de start van de 6 kilometer loop.

  Richard Thoolen
 • Esther en Linda hebben loopmuziek op hun oortjes gezet.

  Richard Thoolen
 • Suzan en Irene komen lachend over de finish.

  Richard Thoolen
 • Met de finish in zicht trekken de meesten nog even een sprintje.

  Richard Thoolen
 • Belle en Tanne hebben naast een medaille ook een lekker ijsje verdiend.

  Richard Thoolen
 • Nog enkele meters en dan krijgt men de medaille omgehangen.

  Richard Thoolen
 • Het technisch centrum waar verrichtingen worden bijgehouden en gecommuniceerd.

  Richard Thoolen
 • Joep Teunissen heeft 6 kilometer gerend met dochter Karlijn in de wagen.

  Richard Thoolen

Bunniks Mooiste was weer een feest!

BUNNIK Zaterdag werd het hardloopevenement Bunniks Mooiste plaats. Meer dan 1000 mensen verschenen aan de start om deel te nemen aan hun favoriete onderdeel. Hoewel het weer wisselvallig genoemd mag worden slaagden de meeste deelnemers er in om hun rondjes droog door te komen. Alleen de 6 kilometer loop en de 12 kilometer loop werden geplaagd door lichte tot hevige regenval waardoor deelnemers de laatste kilometers ietwat soppend moesten afleggen.

Richard Thoolen

Voor alle onderdelen werd de start verricht door burgemeester Ruud van Bennekom. Hoewel van Bennekom bij hem thuis een barbecue met gasten had lukte het hem toch om steeds op tijd aan de start te verschijnen om met een pistoolschot de diverse onderdelen af te schieten. Dat hij zich daar toch enigszins voor moest haasten bleek uit de opmerking van Melanie : "He, die mijnheer met die zilveren ketting rent steeds de verkeerde kant op."

Hoewel Bunnik Mooiste vooral als een gezellig hardloopevenement is opgezet, trekt het toch ook altijd prestatielopers uit het gehele land. De sportieve strijd die deze mensen met elkaar aan gaan vergroot het kijkplezier van het in grote getale opgekomen publiek die hen enthousiast aanmoedigen. Ook vanuit de lokale gemeenschap worden toptalenten afgevaardigd. Daarvan worden diegenen die een podiumplaats wisten te behalen in het vervolg genoemd.    

Voor de 1 kilometer loop verschenen 98 jongens en 81 meisjes aan de start. Hoewel over het algemeen jongens wat sneller rennen was dat ditmaal niet het geval. De snelste tijd werd neergezet door Leena van Dijk uit Utrecht. Ook Quinn Lammers uit Odijk zette een hele snelle tijd neer en liet de snelste lokale jongens, Thijmen Berckmans uit Odijk en Stef Brekelmans uit Bunnik achter zich.

Aan de 2 kilometer deden 51 jongens en 33 meisjes mee. 3 Bunnikse jongens streden om de podiumplaatsen die als volgt behaald werden: 1 Arend Wijnalda, 2 Floris Van de Ven en 3 Sven Galama. De prestatie van Arend Wijnalda is bijzonder te noemen aangezien hij maar liefst 25 seconden sneller was dan de nummer 2. Van deze jongen gaan we vast nog veel meer horen. Van de meisjes wist Marieke van Varik uit Bunnik een 3e plaats te behalen.

De 6 kilometer bleek het populairste onderdeel en werd afgelegd door 222 mannen en 176 vrouwen. Op dit onderdeel bleek de concurrentie heel sterk. Van de mannen wist alleen Robert Hoogwerf uit Bunnik het podium te bereiken met een 2e plaats. Bij de vrouwen wisten Anne Geijtenbeek uit Odijk en Saskia Wijnalda-te Velde uit Bunnik de 3e plaats te behalen in hun categorie.

Het koningsnummer van Bunniks Mooiste is toch altijd weer de 12 kilometer loop. Hier deden 155 mannen en 59 vrouwen aan mee. Hoewel het op zich al een mooie prestatie is als men de 12 kilometer weet af te leggen wordt op deze afstand het verschil tussen recreatieve lopers en topatleten duidelijk. De uiteindelijke winnaars liepen 2x zo snel als de hekkensluiters. De enige lokale loper die een podiumplaats wist te behalen (2e) was Bas Jansen uit Bunnik.

Een succes was er voor Loopgroep Bunnik die van de 33 deelnemende teams de beste bleek van de 6 kilometer teamloop.

Wie geïnteresseerd is in de volledige uitslag met tijden wordt verwezen naar de website www.bunniksmooiste.nl.