• BDU media

Even de debatten op een rijtje...

Debat wijkverenigingen

BUNNIK Bunnikse wijkverenigingen organiseren samen met KrachtigKrommerijn een debat tussen de lijsttrekkers van de 3 politieke partijen. Dit zijn Leny Visser (CDA), Hein Hoitink (De Liberalen) en Arie Viskil (P21).

Het debat wordt gehouden op 12 maart in Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78, Bunnik. Aanvang is 20 uur, en vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar.

Politiek café 'Kansen voor de landbouw’

REGIO De drie CDA afdelingen van Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede organiseren op dinsdagavond 13 maart een politieke café over de Kansen voor agrariërs - ruimte voor ondernemers en ruimtelijke kwaliteit.

Centraal staat op deze avond de vraag hoe de agrarische sector zich in onze gemeenten rendabel kan blijven ontwikkelen en tegelijk kan bijdragen aan extra kwaliteit voor ons buitengebied, de Kromme Rijnstreek en het Eiland van Schalkwijk. Het debat vindt plaats in het Wapen van Werkhoven. Aanvang 19:45 uur tot 22:15 uur.


Verkiezingsdebat 'Bunnik op weg naar Klimaatneutraal'

ODIJK Op woensdag 14 maart van 20 tot 22 uur organiseert de Energiegroep Bunnik een debat in het Gemeentehuis waarbij P21, CDA en De Liberalen aanwezig zijn.

Het debat gaat over de ambities op het gebied van klimaatbeleid, en hoe de Bunnikse politieke partijen deze gaan waarmaken. Wordt er ruimte gemaakt voor zonneparken en windmolens? En hoe gaan we het gebruik van aardgas in de woningen in Bunnik terugdringen? Dit zijn wezenlijke vragen waar de nieuwe gemeenteraad zich over zal gaan buigen. Vooraf zal Kees van der Leun (Director bij adviesbureau Ecofys) een inleiding geven over de opgave die voor ons staat om het klimaatakkoord van Parijs en het gasbesluit van het kabinet in de praktijk uit te voeren.