• In MOA is momenteel werk te zien van de Vlaamse topfotograaf Stephan Vanfleteren.

    Museum Oud Amelisweerd

Europese prijs voor MOA

BUNNIK MUSEUM OUD AMELISWEERD (moa) wint EU Prize for Cultural Heritage, DE Europa Nostra Awards, zijnde de meest prestigieuze Europese prijs voor cultureel erfgoed.

De prijs is toegekend in de categorie Instandhouding ofwel 'Outstanding achievements in the conservation, enhancement and adaptation to new uses of cultural heritage'. De jury is lovend over de manier waarop het landhuis door de gemeente Utrecht en MOA is gerestaureerd en herbestemd.

De jury prijst de uitmuntende conserverings- en museologische aspecten in het project. 'De educatieve kwaliteit van het museum is discreet maar zelfbewust, de kwaliteit van het tentoonstellingsmeubilair is uitnemend'. 'De hedendaagse aanvullingen, zoals bijvoorbeeld de collectie moderne kunst zijn goed in de historische context ingepast. Het monument zelf is van groot belang en de authenticiteit van het 18e eeuwse landhuis is intact gebleven, dankzij de aandacht die de restaurateurs hebben besteed aan alle details', zo benadrukt de jury.

In totaal waren 187 projecten op het gebied van cultureel erfgoed uit 36 Europese landen voor de prijs ingezonden. Op 24 mei worden in Madrid de Europa Nostra Awards 2016 uitgereikt aan 28 laureaten. Zeven projecten worden beloond met een Grand Prix en ook de publieksprijs wordt dan bekendgemaakt.

Naast MOA hebben twee andere Nederlandse projecten een Europa Nostra Award gewonnen: Fort Kuijken (categorie Instandhouding) en Naturalis Biodiverstity Centre (categorie Onderzoek). MOA feliciteert zijn collega's van harte met hun prijs!

Via vote.europanostra.org  kun je op MOA stemmen voor de publieksprijs.